1 februari 2019, door Maartje

FOMO FRIDAY: WEEKEND VAN 1 T/M 3 FEBRUARI 2019

1 februari 2019, door Maartje

FOMO FRIDAY: WEEKEND VAN 1 T/M 3 FEBRUARI 2019

Zo kun je vanavond langsgaan bij Café Americain, daar is de Poeziëweek van start gegaan. Hop morgen overdag even binnen bij de nieuwe flagshipstore van Wolford en lunch bij Faom om daarna de dag af te sluiten bij BAUT met het OesterFest. Zondag kun je uitpuffen met een Boozy Brunch bij Brooks en wanneer je het weekend iets langer wilt oprekken kun je dinsdag meehossen op de Dam bij de viering van het Chinees Nieuwjaar.

OesterFest, BAUT

OesterFest, BAUT

Het lijkt bijna alsof we elke week wel een oesterfestijn in ons FOMO lijstje hebben, maar ja – ze zijn dan ook favoriet. En waar oesters zijn, is vaak het feestje. Zo ook morgen bij BAUT tijdens het OesterFest. Oesters voor 1 Euro, in drie verschillende smaken; Klassiek, Asian en Bloody Mary. Mocht je niet van oesters houden maar wel naar het gezellige BAUT komen (vanaf 16u), dan zijn er ook nog andere happen. Plus bubbels (check), Gin Tonics en Bloody Mary’s. DJ erbij en klaar! Facebook.com/events

Poeziëweek bij Café Americain

Poeziëweek bij Café Americain

Gisteren is officieel de Poeziëweek van start gegaan bij Café Americain. Één week lang is dit de plek waar schrijvers en dichters hun tijd spenderen. Maar je kunt ook zelf aan de slag. Tijdens een drankje of diner mag je los op de rijmwoorden en aan het eind van de week wordt het mooiste gedicht gekozen. En de schrijver wint een ‘verrukkelijke’ prijs. Dat zijn de leukste.
cafeamericain.nl

Flagshipstore van Wolford

Flagshipstore van Wolford

Dit weekend in de buurt van de P.C. Hooftstraat? Hop dan even naar binnen in de gloednieuwe flagshipstore van Wolford. Ja, het merk achter die fijne panty’s en body’s. Waar ze eerder nog een wat stijf en stoffig imago hadden, hebben ze nu een interessante rebranding doorgemaakt. Namelijk naar een ‘bold’ merk “dat emoties voorop zet en een fantastische boodschap heeft over het nieuwe vrouwbeeld, waar ze provoceren en challangen“. Aha, dus dat. Ook de winkel zelf schijnt een ommetje richting de P.C. waard te zijn (industrieel maar toch elegant) plus, tijdens aankomend openingsweekend zijn er bubbels en macarons in overvloed. Als klap op de vuurpijl ontvangt iedereen van vrij t/m zon bij aankoop van een Wolford item een goodiebag cadeau ter waard van €60,-.

En dan mogen we vooral ook niet de terugkerende FOMO-activiteiten vergeten! Zoals Jazzy Sundays bij The Hoxton of Zondag bij Nieges.

Magazines for Lunch, Foam

Magazines for Lunch, Foam

Bij Bart houden we van lekker eten (goh) maar ook zeker de mooie plaatjes daarvan. Zo ook bij Foam, waar ze morgenmiddag dieper ingaan op het fenomeen ‘voedselfotografie’. Niet alleen in kookboeken of online zijn deze knappe foto’s belangrijk, ook in magazines hebben ze vaak een groot aandeel. Zie daar; ‘Magazines for lunch’. Want, zo zeggen ze; “Elk tijdschrift heeft zijn eigen identiteit, markt en ook een eigen manier van het verbeelden van eten.”. Ze gaan dieper in op de ontwikkelingen, tradities en het beoogde publiek. Met sprekers als Klaartje Schepers (hoofdredacteur van ELLE Eten) en fotograaf Oof Verschuren. foam.org

Boozy Brunch, Brooks

Boozy Brunch, Brooks

Even uitrusten na alle FOMO-activiteiten van afgelopen weekend? Ga dan voor een brunch bij Brooks, tussen 11u en 16u. Kruip op een bank bij de open haard of schuif aan bij een goed gevulde tafel met veel lekkers. Kop koffie erbij of toch nog een glaasje wijn, alles mag. Ook kinderen, want er is een speciale kidstable met genoeg knutselmateriaal om de rest van de middag mee zoet te zijn. Opladen voor maandag! brooksamsterdam.nl/boozy-brunch

Het Chinees Nieuwjaar, de Dam Amsterdam

Het Chinees Nieuwjaar, de Dam Amsterdam

We weten we weten, dinsdag is eigenlijk geen weekend meer. Maar het weekend is dan wel nèt achter de rug en naar het nieuwe weekend kan al gezwaaid worden. Hoe leuk om op dinsdag het Chinees Nieuwjaar te vieren? Ook dit jaar weer wordt het op de Dam in Amsterdam gevierd, op precies hetzelfde moment als in Beijing. Met een traditionele leeuwen- en drakendans en het afsteken van honderdduizendklappers (om zo de boze geesten te verdrijven welke met de overgang van het oude naar het nieuwe jaar tevoorschijn zouden komen). 2019 is in de Chinese astrologie het jaar van het Varken; een jaar waarin veel tekortkomingen van de voorgaande jaren worden hersteld. Dat klinkt goed, zijn wij bij. Dinsdag 5 februari, 18u, de Dam.