Nederland, Amsterdam1 september 2017, door Maartje

Nieuw: Fondue Oost Amsterdam (oost)

Nederland, Amsterdam, 1 september 2017, door Maartje

Nieuw: Fondue Oost Amsterdam (oost)

Jongens! Hij is open! Het splinternieuwe Fondue Oost, precies nu het Hollandse weer weer eens schrééuwt om knusse avonden boven dampende potten: Fondue Oost aan de Javastraat in, juist, Amsterdam Oost.

Uit betrouwbare bron vernamen we al vroeg (om precies te zijn lazen we het op de evensite van Walrus and the Carpenter, no biggie) dat de Javastraat een pareltje rijker wordt met... Fondue Oost. Jawel! Fondue Oost Amsterdam neemt het stokje over van Bar James. Dezelfde mensen (die ook achter visrestaurant The Walrus and the Carpenter én het naastgelegen Walter's, The Walter Woodbury Bar zitten), hetzelfde adres, ander concept.

Dat concept laat zich raden: fondue it is. The good way. Uiteraard de normale kaasfondue variant maar er is meer: truffelfondue! TRUFFEL-fondue! Holla! Dat is lekker, ja, maar eerlijk gezegd zijn we helemaal te porren voor de borrel-kaasfondue, namelijk die met maias-tortilla chips en jalapenos.

Barts-Boekje- fondue Oost

De kaart is lekker compact: een stuk of 5 fondue's zijn er, met als klapper op de vuurpijl chocoladefondue om het feest af te sluiten. Of om mee te beginnen, kan jou het schelen want: CHOCOLADE-fondue. Ok, we stoppen. De zaak zelf is niet veel anders dan Bar James. Niet hoor, Bar James was qua looks namelijk hartstikke goed gelukt. Het grote verschil is dat Fondue Oost stukken drukker is vooral. En donkerder. Sfeerverhogend noemen we dat. Ook bijzonder goed gelukt is het humeur van de bediening. Kortom: Fondue Oost, voor een fantastische avond uit (helemaal leuk: eerst oesters bij The Walrus and the Carpenter, dan de straat oversteken voor Fondue bij Fondue Oost en dan weer terug de straat over om verder door te zakken bij Walter's. Je hebt het niet van ons. O, behalve op maandag, dan zijn ze dicht.