28 juni 2019, door Nina van Hilst

Four Leaves Pop-Up: Duurzaam beddengoed en handdoeken

28 juni 2019, door Nina van Hilst

Four Leaves Pop-Up: Duurzaam beddengoed en handdoeken

One for One concepten. We love it! Het nieuwe merk Four Leaves voert dit principe ook. Als wij een set duurzaam beddengoed of handdoeken van het merk kopen, krijgen kindjes in een weeshuis in Sri Lanka een speciaal ontwikkeld slaapzakje of handdoek cadeau. Four Leaves heeft 28 en 29 juni een pop-up in Westerpark. De gedachte dat kindjes aan de andere kant van de wereld meegenieten als wij lekker slapen en badderen, slaapt en baddert nóg lekkerder.

Four Leaves

Four Leaves

Oprichter Shiran werd geboren in een weeshuis in Sri Lanka en kort daarna door zijn ouders in Nederland geadopteerd. Tijdens zijn werk voor Scotch & Soda voelde hij dat hij een social venture wilde opzetten. En dat er iets terug gegeven mocht worden aan Sri Lanka was natuurlijk een logische keuze. Four Leaves is een merk dat fijne, duurzame homeware maakt. En – while doing that – iets terug geeft aan mensen die het minder goed hebben.

Door zijn eerdere werkervaring snapt Shiran wel hoe je een mooi merk moet maken. Van kop tot staart kloppen de dingen dan ook bij Four Leaves. Het mooiste organic cotton wordt gebruikt. De zachtste kwaliteit organic handdoeken. Kleine tweaks op de producten geven nét dat gevoel van “zó leuk”. Zo heeft het beddengoed mooie blaadjes geborduurd op de hoekjes. En bij de handdoeken komt dit blaadje ook weer terug. Verstopte geborduurde quotes toveren een glimlach op je gezicht. En – last but not least – de tas waar je het beddengoed in geleverd krijgt is gemaakt van 12 gerecyclede plastic flessen. Met als resultaat een schoner Sri Lanka, een lekker slapend weeskindje, jullie als lekker slapend gezin en Shiran die Four Leaves tot een knaller van een lifestyle merk gaat maken en daarmee hopelijk heel veel minderbedeelde mensen over heel de wereld iets terug geeft. Dromen jullie mee?

Pop-Up

Pop-Up

Mocht je nu denken, wow! Dat wil ik. En ontdekken dat de website van Four Leaves nog een coming soon – maar laat vooral je email achter – is. Instagram werkt overigens wel. Komend weekend heeft het team een pop-up in Westerpark in Amsterdam. Waar je het beddengoed en de handdoeken kunt zien, voelen en knuffelen als je daar behoefte aan hebt. En ja, kopen ook natuurlijk.

Four Leaves Pop-Up
Vrijdag 28 juni 14.00-20.00 uur
Zaterdag 29 juni 10.00-13.00 uur
Parq Studios – Van Slingelandtstraat 22 Amsterdam