Frankrijk, Lyon23 juli 2021, door Anne Abendroth

Slapen in een voormalig klooster doe je bij het Fourvière Hôtel in Lyon, Frankrijk

Frankrijk, Lyon, 23 juli 2021, door Anne Abendroth

Slapen in een voormalig klooster doe je bij het Fourvière Hôtel in Lyon, Frankrijk

Vive la FranceDe zomer is aangebroken en we dromen weer van zonnige vakantiebestemmingen. Pluspunten krijg je als we een zonnige bestemming vinden waar je ook nog eens met de auto naartoe kunt rijden. En laat het mooie Frankrijk nou in die categorie vallen. Dubbele pluspunten als de kids ook mee kunnen. Waar de reis naartoe gaat? Fourvière Hôtel in Lyon. Een perfecte pitstop voor je doorreis naar de Cote d'Azur, kunnen we wel stellen... Lees hier meer roadtrip pitstop tips op de route de soleil. Doe er je voordeel mee!

 

The Best of the Cote d'Azur lees je hier.

Fourvière Hôtel, Lyon

Fourvière Hôtel, Lyon

Het hotel ligt aan de rand van de stad Lyon waardoor je er goed met de auto naartoe kunt rijden. Een goede uitvalsbasis voor een doorreis richting de kust, ha! Je vindt het viersterren hotel op de top van de Romeinse theaters en dat zorgt voor een spectaculair gezicht. Het bijzondere aan dit hotel is dat het zich bevindt in een voormalig klooster uit 1854. Pluspunten dat je op steenworp afstand de Gallo-Romeinse theaters, de basiliek, het oude Lyon, musea en het schiereiland kunt ontdekken. Het hotel telt maar liefst 75 kamers en suites verdeeld over drie verdiepingen. De kids zijn trouwens ook van harte welkom in het hotel. En trust us als we zeggen dat ze je dankbaar zullen zijn. Voor de food lovers is het hier bal, want je kunt er lekker tafelen in  de zuilengalerijen van het klooster met een geweldig uitzicht op de tuin.

But there’s more! Het hotel heeft een heuse wellness waar je lekker in de watten gelegd kunt worden na een dagje avonturieren in Lyon. Naast de tuinen vind je ook een jeu de boules baan. Hoe leuk! Oh en je kunt het hotel ook boeken voor een bruiloft, een verjaardag of voor events.

Fourvière Hôtel