Nederland, Amsterdam14 juli 2020, door Imara Milatz

Een ontmoeting Rond De Tafel, in de Westergas

Nederland, Amsterdam, 14 juli 2020, door Imara Milatz

Een ontmoeting Rond De Tafel, in de Westergas

's Lands jongste pop-up restaurant Rond De Tafel = drie zaken en we benoemen ze maar meteen: 1) Waanzinnig goed eten, bedacht én gefabriceerd door een aantal mannen die je gerust tovenaars in de keuken mag noemen. 2) Hele (héle) goede wijnen - van het soort waar je naar terug verlangt. 3) Een bijzonder waanzinnige locatie. Kortom: een typisch gevalletje wees er als de kippen bij want dit wil je NIET missen'- pop up restaurant in Amsterdam! Op naar de Gashouder (@ Westergas) waar tijdelijk het allergrootste anderhalvemeter-restaurant van Nederland open is.

Rond de tafel

Rond de tafel

En dan nóg een extra flinke schep aan reden waarom nu meteen een (ronde) tafel wil bemachtigen: tot en met 31 augustus 2020 staat er iedere twee weken weer een andere sterrenchef in de (ook ronde) keuken van Rond De Tafel. Erik van Loo beet het spits af en van die topchef gaan we naar Richard van Oostenbrugge, Egon van Hoof, door naar Soenil Bahadoer, om af te sluiten met Wilco Berends.

Dat ziet er dan als volgt uit: in de Gashouder (dat ronde industriële koepelgebouw) op het Westergas (het mooiste terrein van Amsterdam vinden wij) heeft tijdelijk in het het midden een ronde keuken. In die eerste ring staat een handjevol hardwerkende koksmutsen. Letterlijk en dat is een leuk gezicht. Eén cirkel daarbuiten staan knap (you get the point: rond-)gedekte tafels met te lege wijnglazen. En dan ga je zitten en genieten. Niets meer, niets minder. Okeoke, nog één keer omdat we zo enthousiast zijn: dat genieten gebeurt met dank een een exclusief 5 -gangenmenu vergezeld van wijnen van topniveau. Dat wijnarrangement is samengesteld door Delta Wines trouwens, en het diner wordt georganiseerd door de rakkers van Les Patron Cuininier. En Hij zag dat het goed was.

Mocht je helemaal om zijn en niet meer kunnen wachten om zelf aan tafel te gaan? Reserveren kan nog, maar neem dat ‘wees er als de kippen bij’ een tikkeltje serieus want er zijn al extra tafels bijgezet en extra dagen tussen gewurmd. Zo snel gaat het.

Rond De Tafel