Nederland, Friesland18 april 2021, door Anne Abendroth

Verblijven in een pinterestproof huisje? Viva Makkum, Friesland

Nederland, Friesland, 18 april 2021, door Anne Abendroth

Verblijven in een pinterestproof huisje? Viva Makkum, Friesland

And the staycation goes on! Vinden we niet erg hoor, want een weekend/paar dagen weg in eigen land is zo slecht nog niet. Integendeel zelfs. Dit keer reizen we af naar het hoge noorden. Naar Makkum in Friesland om precies te zijn. Lekker uitwaaien op het strand, binnen eindeloos spelletjes spelen of op ontdekkingstocht in Makkum met de familie/vriend(in)/partner. Wij zien het wel zitten hoor. En het kroost mag gezellig mee. Pinterestproof vakantiehuis De Botter here we come!

De Botter

De Botter

Het huisje ligt in een duinachtige omgeving op recreatiepark De Holle Poarte. Pal aan het IJsselmeer en het strand. Zo kun je toch nog zeggen dat je aan het water woont, ha! Spekkie naar ons bekkie hoor! Het huisje is goed bereikbaar met de auto en zoals het spreekwoord gaat, meerdere wegen leiden naar Rome. Dat is ook het geval bij dit huisje. Je kunt namelijk verschillende routes nemen om op locatie te komen. U snapt. Tip: de route over de Afsluitdijk is leuk voor de kids. Vinden ze gaaf. Echt. Het huisje is in 2016 gerenoveerd en is gedipt in een modern Scandinavische style met retro meubelsveel wit met hout en groen.  Met een terras waar je U tegen zegt. Kun je heerlijk vertoeven als het zonnetje schijnt. En barbecuen in de avond. We like.

In het huis kunnen maximaal zes personen verblijven. Beneden vind je de woonkamer, keuken, eetkamer, badkamer en twee slaapkamers. Een van de kamers beneden heeft een tweepersoonsbed en de andere kamer heeft een stapelbed – leuk voor de kids! Op de vide vind je nog twee palletbedden.

We zijn niet de enigen die dit verblijf op ons lijstje hebben staan. De reviews op AirBnB (waar je dit verblijf kunt boeken), hebben bijna vijf sterren. So what are you waiting for?

De Botter

Op zoek naar leuke adressen in Friesland voor met de familie? Lees meer.

Lekker vertoeven in de Friese Bossen? Check it out.