Nederland, Delft18 april 2017, door Maartje

Friet District, Delft

Nederland, Delft, 18 april 2017, door Maartje

Friet District, Delft

Weet je nog dat we je vertelden over friet met klasse? Dat kon dus al aan de Prinsestraat in Den Haag, maar tegenwoordig is er van deze classy snackbar ook een vestiging in Delft geopend. En ja, waar mogelijk nog stijlvoller ingericht dan haar Haagse grote broer. Mooie banken, leuke lampen, stijlvolle planten, pretje om je hier te nestelen en te wachten op je friet. En wát voor friet. Verse aardappels van het land geperst tot heerlijke dikke frieten. Met citroen of truffelmayonaise, of een portie stoofvlees erbovenop. 

Friet District, Delft 2

Eigenaresse Virginie en haar vriend Niven (van restaurant Niven in Rijswijk, met Michelinster) weten wat lekker is en runnen de twee friet districten. In Delft zelfs nog iets uitgebreider dan in Den Haag, want de kaart biedt iets meer mogelijkheden. Je kunt er niet alleen terecht voor heerlijke burgers (bijvoorbeeld de wagyu burger met stoofvlees, spicy ketchup en truffelmayo of de hotdog special met truffelmayo en tomatensalsa), ook staan er in Delft allerlei gin tonics op de kaart. Behalve dat eigenaresse Virginie verantwoordelijk is voor het interieur in beide zaken, heeft ze ook een eigen gin op haar naam staan. Vraag naar de gin de Virginie met rozemarijn en granaatappel, aanrader! En voor vegetariërs geen reden om een bezoek aan Friet District over te slaan, want op het menu staan ook lekkernijen van de Vegetarische Slager en een aantal salades zoals de geitenkaas rode biet combo.

Ook is er echt Delfts bier van brouwerij de Koperen Kat en voor de deur een heus terras aan een van de leukste straten van Delft. Topplek in de zon. Waar je in Den Haag misschien dacht even snel een frietje te halen, nodigt Delft nóg meer uit om gewoon lekker een tafeltje te claimen en je te laten bedienen. Reserveren kan! Friet District.