Nederland, Amsterdam3 mei 2022, door Maartje

Fromagerie Abraham Kef Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 3 mei 2022, door Maartje

Fromagerie Abraham Kef Amsterdam

Zeg je kaas, dan zeg je Fromagerie Abraham Kef Amsterdam. Het is niet voor niets dat veel (Amsterdamse) restaurants trots pronken met een kaasplank van Fromagerie Abraham Kef op de dessertlijst. Kef knows hun kaas als geen ander, en bij Kef moet je zijn. Voor échte kaaskenners in Amsterdam is Fromagerie Abraham Kef uiteraard niet nieuw, allerminst, maar mocht je nog niet weten dat Fromagerie Abraham Kef tegenwoordig op maar liefst drie plekken in Amsterdam te vinden is, dan weet je het nu!

Fromagerie Abraham Kef Amsterdam

Fromagerie Abraham Kef Amsterdam

Kef is namelijk dé plek om aan je kaasbehoeftes te voldoen. Feitje: het is de oudste Franse kazenwinkel van Nederland. Razendsnelle conclusie: bij Kef weten ze wel wat ze er aan het doen zijn. Er is de optie voor kaas to go maar wat nog beter is, is om op zondag een kaasproeverij met wijn te reserveren: Dégustation bij Fromagerie Kef. Het kan werkelijk niet op: drie kaasplanken (of twee, kan ook aangezien drie toch echt wel heel wat is) vol met alles wat je je wensen kan, op kaasvlak. Van bergkazen tot blauwschimmel, alles even lekker. Een kaasdroom come true. Aangezien ze bij Kef weten waar ze het over hebben, leer je er ook nog eens wat. En een dag niet geleerd is een dag niet geleefd. Of eigenlijk een dag niet lekker gegeten is een dag niet geleefd. Dat weten ze bij Kef ook.

Op naar de winkel op de Marnixstraat (west/ centrum), naar de winkel in Oost maar de leukste optie is die aan de Van der Pekstraat in Noord aangezien daar een ontzettend goed terras is en je lekker kunt blijven kaasplakken!

Fromagerie Abraham Kef

Kaasfondue - hebben ze ook bij Kef

Kaasfondue - hebben ze ook bij Kef

Alle kaaskoppen verzamelen, want dit is zo lekker. Minimaal één keer per jaar, oké – let’s be honest – twee of drie keer dan, is het tijd voor een cheesy feest. Van zelf de lekkerste fondue maken tot aan alleen nog even verwarmen. Bij deze plekken moet je wezen!

Kaasfondue thuis doe je zo (geloof ons nou maar)