Fish Tales en STACH Overtoom openen een walhalla aan vers seafood: Fruit de Mer pop-up boutique

Nederland, Amsterdam, 3 december 2020, door Margaux van der Mieden

Fish Tales en STACH Overtoom openen een walhalla aan vers seafood: Fruit de Mer pop-up boutique

Wat mag nu echt niet ontbreken in een decembermaand vol diners? Seafood! Zo vinden wij. Maar dan wel op chic natuurlijk (dan noemen we het fruits de mer). Verse Zeeuwse oesters, ongepelde Hollandse garnalen, mosselen en waar het uiteraard allemaal om draait: kreeft. Willen we. En we zijn de enigen vast niet: thank you Fish Tales en STACH voor jullie feestelijk pop-up shop waar je precies dat scoort deze maand!

Even terug: Fish Tales is een duurzaam vismerk dat samenwerkt met lokale visserijen die leven én vissen in harmonie met de natuur. Handjes op elkaar. Fish Tales-eigenaar en seafood chef Bart van Olphen en STACH-oprichter Stach Schaberg (STACH is uiteraard Amsterdams gezelligste afhaal-mini-toko; onmisbaar) gingen om tafel, krabbelden wat op een viltje et voila: meet the Fruit de Mer pop-up boutique Amsterdam.

Fruit de Mer pop-up boutique

Fruit de Mer pop-up boutique

Vanuit hun mutual love voor Franse fruit de mer en favoriete restaurants Balthazar in NY en La Coupole in Parijs is deze waanzinnige pop-up geboren. De hele maand december kun je bij STACH op de Overtoom in Amsterdam je verse fruit de mer halen. Leuk! Van grote eigen samengestelde plateaus en verschillende Fruits de Mer menu’s (Classic, Royal en het Kreeftenmenu) tot kleine to go gerechten.

De Fruits de Mer Bar is een walhalla aan krakend verse vis dat dezelfde dag nog gevangen is in de Noordzee en Zeeuwse wateren. Denk je dat je hier alleen seafood kunt scoren heb je het mis. In de pop-up vind je allerlei handige tools en gadgets om de tafel compleet te maken. Denk aan huisgemaakte sausjes, vinaigrettes, verse stokbroden, bisque d’homard, blini’s met kaviaar en gerookte wilde Sockeye zalm en de lekkerste bijpassende wijnen en bubbels. Klinkt als een geslaagd bezoek, toch? Heb je al die handige snufjes niet in huis om een oester of kreeft te kraken? De Fruits de Mer Bar got you covered. Oestermessen, kreeftentangen en crushed ice in overvloed.

Deze Fruit de Mer pop-up is de hele maand december van donderdag t/m zaterdag open om de onderwater sferen te proeven. Je kunt de fruit de mer ter plekke meenemen in de pop-up, je kunt het bestellen via de website van STACH of als je verder weg woont van Amsterdam kun je ook via de website van Fish Tales het hele assortiment bestellen.