Nederland17 november 2020, door Margaux van der Mieden

Crisp’s kersteditie 2020 met Alain Caron

Nederland, 17 november 2020, door Margaux van der Mieden

Crisp’s kersteditie 2020 met Alain Caron

Ben jij dit jaar aan de beurt om een heus kerstdiner op tafel te toveren? Stress? No worries! In comes Crisp. Je weet wel, die supermarkt-app voor vers, verser, verst eten. Fan! Alle ingrediënten die je tot aan je voordeur in je Crisp box krijgt zijn vers en lokaal. Van ontbijt tot diner. Denk aan lokale boeren die goed zorgen voor hun vee, een échte bakker die bakt met Hollandse tarwekiem en de pasta's vers gemaakt door de Pastafabriek Al Dente (Italiaanse familiekeuken). Crisp weet waar hun producten vandaan komen en supporten de locals.

Maar!Crisp werkt ook samen met goede chefs zoals Jet van restaurant Compartir en Francesca van restaurant RIJKS om de leukste en lekkerste recepten te verzinnen. Hoe leuk! Even terug over het kerstdiner... Crisp heeft samen met chef Alain Caron samen een heus kerst menu of beter 'Menu de Noël' op tafel getoverd. Het is een mooie mix van de Franse roots van chef Caron en de verse seizoensingrediënten van Crisp.

Kerstdiner à la Caron en Crisp

Kerstdiner à la Caron en Crisp

Alain Caron bekend van successen Café Caron, Petit Caron en De Gouden Reael heeft ook meerdere goede kookboeken. Alles wat hij doet is een ode aan zijn Franse roots. Is niet erg, franse keuken is misschien wel de allerbeste. But that’s us. Crisp heeft het goed voor elkaar dit jaar. Een kerstdiner van Alain die de sterren van de Franse hemel kookt. Wat ze deze bijzondere (intieme) kerst in petto hebben? Een keuze uit drie voor- of tussengerechten, drie hoofdgerechten en twee desserts met als je dat zou willen (nog minder voorbereidend werk) bijpassende wijnen en borrelhappen. Keuze genoeg.

No stress voor de voorbereidingen. Alain helpt je stap voor stap in de Crisp app om alles perfect op tafel te krijgen. Ook zit er voor de old school people onder ons (guilty…) een kookboek met alle gerechten in. Hergebruiken it is.

 

 

 

Menu de Noël

Menu de Noël

Benieuwd naar het menu? Komt ie:

Als eerste ronde kun je kiezen tussen jambon supérieur met sardinecrème en biet, makreelfilet met auberginekaviaar of wittebonensoep met uienconfit en boerenbrood. Lekker! Het wordt nóg beter. Poulet au truffe met groentestoof, spitskool rôti met beurre rouge of kabeljauw met gember-mosterdsaus. We told you… Als kers op de taart een gepocheerde peer met pistachekorst of de bekende tarte tatin d’Alain (favoriet!). Kun je niet kiezen? Logisch. Alles is even lekker. Een tweede kerstdiner dan maar 😉