Nederland, Limburg23 juli 2022, door Bo Peters

Frankrijk in eigen land bij Gasterie de Lieve Hemel in Sevenum

Nederland, Limburg, 23 juli 2022, door Bo Peters

Frankrijk in eigen land bij Gasterie de Lieve Hemel in Sevenum

Lavendelkleurige luiken, de geur van Frankrijk (ja echt!), bistro stoeltjes in de kiezeltuin, een overkapt terras met druivenranken en een Franse chanson op de achtergrond. Gearriveerd in Frankrijk? Ja, dat horen we je denken, maar pas-non: in ons eigen land is deze parel van een charmehotel - een karakteristieke boerderij uit 1895 - te vinden. Op een prachtige plek, omringt door het rijkelijk groen van het Peelgebied met restaurant én een wijnwinkel. Sounds good, non? Frankrijk in Limbourgois, dat is hoe je Gasterie de Lieve Hemel in Sevenum moet omschrijven.

 

Ben je in Limburg, dan moet je even hier kijken voor allerlei tips en things to do in Limburg.

Gasterie de Lieve Hemel in Sevenum

Gasterie de Lieve Hemel in Sevenum

Deze charmante Chambres d’Hôtes telt zeven gastenkamers – stuk voor stuk genoemd naar een wijnsoort – waarvan één tuinkamer en een familiekamer. Daarnaast beschikt het over twee zelfstandige appartementen. Bij die laatste heb je een eigen houtkachel en slapen de kinderen in een ‘bedkast’. Hoe leuk! En dat is alles in eigen stijl: blauw, charmant, kroonluchters, nostalgie en zalig linnen. Het leuke van de inrichting? Eigenaren Marcel en Heidy hebben in de loop der jaren alles zelf verzameld op marktjes in Frankrijk, wat resulteert in een perfecte mix tussen oud en nieuw. Sommige kamers hebben zelfs een bad op pootjes, oh my. Wat je daarbij nog allemaal extra krijgt? Heb je even? Een grote tuin met zwemvijver- vanuit de zelfstandige appartementen heb je een reteknap uitzicht hierop -, jeu de boules baan (yesyesyes), grote speelweide voor de koters en knisperende verse croissantjes bij het ontbijt. Verder is er nog een sauna en een Dutch Tub die je apart kun reserveren, net als massages. Beeld je in: nippend aan een goed glas wijn – laat dat maar aan de eigenaren over om dat te serveren – plof je neer in de tuin voor een heerlijke avond. Met echt heel (maar echt héél) veel kaas en wijn. Ofwel: opladen maar.

Op vrijdagavonden worden er wijnavonden (inclusief oesters slurpen) gehouden, in het weekend kun je komen aanwaaien voor een zondagse lunch en er staat altijd een 2CV klaar waarmee je al tuffend de Peel kunt ontdekken. Met een picknickmand, een route en wijn. Deze wijn kun je overigens kopen in hun eigen wijnwinkel waar de wijn direct geïmporteerd wordt vanuit Frankrijk. Kun je er geen genoeg van krijgen? De eigenaren organiseren heuse wijnreizen naar Frankrijk. Maar ondanks dat we hoteldebotel zijn van Frankrijk (goh), hoef je niet verder te gaan dan Limburg om dit gevoel te krijgen en te genieten. De plek die de eigenaren hier hebben gecreëerd is werkelijk beeldschoon en staat garant voor een onbezonnen tijd. Een droom, of op z’n Frans: un rêve.