Nederland, Amsterdam5 oktober 2017, door Maartje

Gastropub Helst Amsterdam (de Pijp)

Nederland, Amsterdam, 5 oktober 2017, door Maartje

Gastropub Helst Amsterdam (de Pijp)

Aaahhh nieuwe vrienden met een voorliefde, nee, een pássie voor bier. We keken er al naar uit, naar de opening van het splinternieuwe Helst. Herstel: Gastropub Helst. Gastropub Helst Amsterdam in de Pijp om helemaal nauwkeurig te zijn, aan de Eerste van der Helststraat op nummer 72.

Dat is goed nieuws nu het weer smeekt, nee, bédelt om bruine kroegen en post-bikini-voer zoals burgers, spareribs, chocoladetaart en mosselen in bierbeslag. En om lange avonden die in de middag van start gaan met een (verrassend) biertje (vooral bier bij Helst), oke, of (rode) wijn.

Barts-Boekje- helst amsterdam

Voila. Op naar de Pijp dus waar Helst een ras-Amsterdamse kroeg in een eigentijds jasje wil wezen met boven alles bijzonder tapbier en 'next level comfortfood'. Holla. Er staan - let op - 30 tapbieren op de kranen en nog eens ruim 45 bieren op de fles. En dan is er ook nog selectie ‘beertails’. Nee, wij wisten ook niet wat dat was - only human zijn we - maar als het eenmaal hebt gehoord, kom je er nooit meer vanaf: een beertail is een cocktail met bier. Bier Bloody Mary stijl bijvoorbeeld, of bier met een scheut zoete likeur. Aha. Weten we dat ook weer.

Barts-Boekje- Gastropub Helst 1

De zogenoemde craft bieren komen uit binnen- en buitenland. Doet Gastrobar Helst slim: de eigenaren sloten een pact met 'zustercafé's' in Praag, Barcelona en Rome en weten zodoende precies wat er in welk land aan de hand is. Like. Via schermen achter de bar en een 'Untappd app' (echt, er gaat hier op Bart HQ een wereld open: dit is blijkbaar hét netwerk voor craft beer aficionados) kun je het aanbod, dat dus wisselt, op elk moment bekijken.

Barts-Boekje-helst amsterdam

Ook bijzonder: er is een groot aanbod van gluten- en alcoholvrije bieren op de fles verkrijgbaar, en een uitzonderlijke selectie van ‘Session Ales’ – speciale biertjes met een laag alcoholpercentage. En om de klandizie zowel hoog als tevree te houden, organiseert Helst Amsterdam bier- en/of jenevercastings, een wekelijkse subquiz én speciale Oktoberfest weken met Duitse bieren in literpullen (wanneer? wanneer?).