25 juli 2016, door Maartje

Gay Pride Amsterdam – 50 shades of pink

25 juli 2016, door Maartje

Gay Pride Amsterdam – 50 shades of pink

Twee weken lang, van 23 juli t/m 7 augustus, is het Gay-galore in het Amsterdamse. Dat is het ieder jaar, correct, alleen dit jaar wordt er extra uitgepakt aangezien Amsterdam zich de Europese hoofdstad van het evenement mag noemen (volgend jaar is dat Madrid, dat u het alvast weet). Hoogtepunt is natuurlijk de Gay Pride Parade door de grachten op zaterdag 6 augustus. Alle officiele evenementen gedurende deze twee weken lees je hier. Plus, om alle Pink-en regenboog-goodness te vieren, hier onder nog een handje vol roze gejubel. Omdat het kan.

Barts-Boekje-pink Hotel

pINK Hotel, Amsterdam
Hulde voor het INK Hotel dat voor de gelegenheid een p-tje voor z'n naam zet en 10 dagen lang, van 28 juli t/m 6 augustus, roze kleurt. Hoe? Met een roze update van het (blauwe) interieur, een pINK Expo en een Diner en Rosé: een avond waarbij ALLES roze is! Eten, drinken, alles. Like. Plus: de opbrengst gaat naar Stop Aids Now. Like.

Op 30 juli wordt er de PINK pre-MILKSHAKE festival brunch (MILKSHAKE, u weet wel, het Gay Festival van Amsterdam, altijd feest) gehouden in samenwerking met de vegan zusjes van Go with the Glow. Op het menu? Rozen milkshake's, uiteraard (oke, en nog wat meer voedzaams). De opening van het pINK Hotel staat gepland op donderdag de 28ste met de Cat Carpenters achter de draaitafels.

Roze Maandag, Tilburg
Wie wat waar? Zie hier onze lijst met het beste van Kruikenstad: link.

Barts-Boekje-slider-sketch-london

Cocktails & Bier in Londen
Je bent wellicht niet in de buurt, wij ook niet, maar toch... Voor de eerst volgende keer de beste plekken voor een (roze) drankje in Londen lees je hier: link

Pink Edition Bloody Mary Brunch @ 5 & 33, Amsterdam
Centraal Station uit, oversteken en je bent er, bij het Arty 5 & 33 hotel. Daar wordt iedere zondag een puike Bloody Mary brunch georganiseerd maar op de zondag na de Gay Pride Parade op 7 augustus pakt het hotel-restaurant extra uit met een roze variant op het gevierde recept. Zelf maken mag ook, mocht je dat willen. Alvast reserveren? Dat kan hier:

reserveer-online copy

Barts-Boekje-Van Aken Den Bosch 1

Restaurant van Aken, Den Bosch
Oke, de gemene deler is eigenlijk alleen de roze muur van het restaurant in de Brabantse hoofdstad. Maar het restaurant is een aanrader dus voor iedereen die in de buurt is: ga! Lees meer

Yokiyo, Amsterdam
Voor je roze insta-crush: het nieuwe Yokiyo in Amsterdam Oost heeft een heerlijke roze muur! Yokiyo
Ook een aanrader in die categorie, met binnentuin, is Ninour

Barts-Boekje-conservatorium hotel amsterdam

Conservatorium Hotel, Amsterdam
Roze, ja, maar feitelijk draait het om alle kleuren van de regenboog. Het Conservatorium Hotel doet een duit in het gay-zakje door het pand van 23 juli t/m 7 augustus in de kleuren van de regenboog uit te lichten. Is leuk. Wordt leuker: wie een knap kiekje maakt van de gekleurde gevel en deze op instragram zet met #ConservatoriumSupports en het hotel in z'n foto tagt (@conservatoriumhotel), maakt kans op een overnachting in het hotel TIJDENS het weekend van de Canal Parade! Like. De winnaar wordt op 1 augustus bekend gemaakt via instragram. Niet gewonnen? Dan nog is het leuk om even binnen te willen: het hotel heeft regenboog gekleurde macarons voor alle gasten op 6 augustus en in de Tunes Bar wordt van 23 juli tot en met 7 augustus een EuroPride cocktail geschonken.