23 april 2016, door Maartje

3 x Vegan Moederdag

23 april 2016, door Maartje

3 x Vegan Moederdag

Het komt er weer aan, Moederdag. Om dit jaar niet weer aan te komen met de nieuwste boeken-nummer-1 of een bon van de parfumerie... make it a Vegan Moederdag. Neem je mama fijn mee uit brunchen. Vinden ze leuk, die mama’s van ons. Quality timen met haar favoriete zoon of dochter. En voor de mama’s, zoons en dochters die wel van een gezonde culinaire verrassing houden hebben we drie vegan opties op een rij gezet:

(Ook zonder moeders een goed idee trouwens!)

Go With The Glow – The Mothersday Brunch, Amsterdam
De zusjes van Go With the Glow hebben als missie iedereen te inspireren met hun gezonde, vegan levensstijl. Lukt aardig. Na meerdere uitverkochte Go With the Glow brunches gaan ze er met Moederdag weer een smakelijke editie weg zetten. Tijdens de The Mothersday Brunch kun je genieten van een overvolle drie-gangen-brunch die niet alleen lekker is maar tegelijkertijd ook lief is voor de dieren en voor je eigen lichaam en geest. LouLou en Isabella leggen je tussen de gangen door uit wat een vegan levensstijl voor je doet, waarom je er voor zou moeten kiezen en dat je er een prachtige gloed van krijgt. Fijn voor jou én voor mammy. Erg geschikt als je nog nét dat extra duwtje in de rug kunt gebruiken om vegan te gaan of om een eerste mooie introductie naar veganisme te krijgen. De locatie is nog niet bekend, maar we hebben het volste vertrouwen dat de smaakvolle zusjes iets moois voor ons zullen uitzoeken. Go With the Glow, 8 mei, € 30 per persoon, Amsterdam.

Barts-Boekje-moederdag brunch mastino

Women Only – Mastino, Amsterdam
Mastino, je weet wel die van de lekkerste (vegan) pizza’s van Amsterdam, heeft maandelijks een vegan brunch. En met Moederdag hebben ze een speciale Women Only editie. Sorry guys, deze keer even geen Mastino pizza’s voor jullie! Verwacht overheerlijke vegan focaccia’s, pizza’s (of course), Sharp Sharp taartjes en prosecco (santé!). Voor de échte brunchers is het van 13.30-15.30 en voor de borreltijd-brunchers is het van 16.00-18.00. Er is plek voor 14 dames per keer en reserveren kan via sjgimbrere@hotmail.com. Mastino, 8 mei, € 20 per persoon, Eerste van der Helststraat 78h Amsterdam.

Barts-Boekje-Moederdag Brunch By Lima Haarlem

High Tea – By Lima, Haarlem
Ok, dit is geen “officieel” Moederdag event en daarom wel zo handig als je het ik-neem-mijn-moeder-mee-uit-vegan-brunchen idee leuk vindt, maar met Moederdag niet in de gelegenheid bent. Maak een mooie tekening en geef haar een High Tea bij cadeau. Waar? By Lima, in Haarlem, dat tentje waar we al langer head over heels van zijn. De high tea van By Lima bestaat uit zoete en hartige hapjes en zijn vegan, glutenvrij en suikervrij te bestellen. De thee naar keuze krijg je er bij zo veel je wilt, maar ook wijntjes en cava’s zijn te bestellen (santé again!). Een high tea kan gereserveerd worden via  info@by-lima.nl . By Lima, € 21,50, Zijlstraat 65 Haarlem.

Bonus
Ook leuk: het is niet vegan en je kunt er zelfs niet eten, just food for the brain. Bij The School of Life hebben ze namelijk een Moederdag special: docent Wicher Schols geeft samen met zijn moeder, psychologe Anna Ruys, een class over de speciale band tussen moeder en kind. Deze class is speciaal bedoeld voor moeder en (groot) kind. Zie je het wel zitten om samen met je moeder eens filosoferend de schoolbanken in te duiken, dan is dit je kans. The School of Life, Herengracht 215 Amsterdam.