26 juli 2019, door Nina van Hilst

Gay Pride voor duurzame strijders: 4 augustus Pride Plastic Fishing

26 juli 2019, door Nina van Hilst

Gay Pride voor duurzame strijders: 4 augustus Pride Plastic Fishing

Één van de leukste dagen in Amsterdam komt er weer aan. Op zaterdag 3 augustus is het tijd voor de Gay Pride Canal Parade. Een dag waarop we vieren dat we allemaal kunnen houden van wie we willen houden en houden van iedereen hoe die wil zijn. Liefde en regenbogen. En heel veel gezelligheid. En in die gezelligheid wil het weleens gebeuren dat er “wat extra” troep in de grachten belandt. Oeps. Gelukkig zijn er na deze feestelijke dag de duurzame strijders die samen met Plastic Whale de grachten schoon vissen. Op zondag 4 augustus kun je meedoen met Pride Plastic Fishing. De perfecte 'after' van de kleurrijkste dag van het jaar.

Pride Plastic Fishing

Pride Plastic Fishing

Plastic Whale strijdt voor plasticvrije wateren. Ze organiseren events – openbaar, met scholen en bedrijven – waarbij iedereen mee kan doen aan het behalen van deze missie. Een bootje op met een schepnetje en ronddrijvend plastic uit het water vissen. Zo easy maar o-zo effectief en leuk.
Op 4 augustus is er extra werk aan de wateren. En daarom organiseert Plastic Whale een grootschalig plasticvisuitje. En iedereen is uitgenodigd! Na Koningsdag deden er bijna 300 mensen mee en werden er 164 grote zakken afval uit de grachten gevist met een schepnetje. Honderdvierenzestig zakken vol zooi die anders recht into de plastic soep waren geëindigd. Een plastic party die ze met plezier nog een keer over willen doen na Gay Pride.
Gay Pride gaat behalve vieren, ook over strijden. En of het nu strijden voor meer kleur is of strijden voor plasticvrije wateren, we voelen allemaal dat we met liefde mee willen strijden. Dus sleep jezelf uit bed op 4 augustus en pak een schepnetje in je hand. Je kater is ook welkom.

Op de website van Plastic Whale vind je meer info en kun je je inschrijven.