Nederland, Amsterdam2 april 2022, door Michel + Renske

Dit zijn ze hoor: het beste gebak en de leukste patisseriezaken van Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 2 april 2022, door Michel + Renske

Dit zijn ze hoor: het beste gebak en de leukste patisseriezaken van Amsterdam

Nee natúúrlijk ga je er geen kilo's kennen, zo net voor de zomer (want hallo hey gezelligheid) en zo net na corona. Da's error. No worries hoor, laat ze er gewoon lekker aanvliegen - later zie je wel weer verder. Wie dan leeft, wie dan zorgt (overigens trekken we die mening vaak de hele winter door maar dat terzijde). Genieten zullen we en wel met een goede slok en puike hap. Zeker in tijden dat het gewoon heel erg fijn om soms even wat extra's in huis te halen om het wat gezelliger te maken. Laat deze lijst je daar nou bij gaan helpen! Zoetigheid voor bij de koffie, zoetigheid voor na het eten - maakt het toch gewoon gezelliger. Dus here we go: de de lekkerste patisseriezaken van Amsterdam voor het lekkerste gebak!

Le Petit Deli

Le Petit Deli

Le Petit Deli brengt een klein stukje van Parijs naar Amsterdam. Een verschijning waar we zo enorm blij van worden! Het hoekpandje brengt de nodige vrolijkheid met zich mee gezien de lampjes, vrolijke kleuren en perfecte styling. Instant happy mood dus bij het naderen van de gevaarlijk lekkere dingen van Le Petit Deli. Kaj en Lotte (liefdeskoppel!) hebben deze zaak samen eigenhandig opgebouwd vanaf 2017 en we kunnen inmiddels concluderen dat dat zeker met vlag en wimpel geslaagd is. Zo zien de gebakjes eruit als ware kunstwerkjes en zijn de gepersonaliseerde opdrachten die ze doen een feest om naar te kijken. Van eclairs tot macarons, van red velvet tot cheesecake. Alles smaakt zo goed en is genot voor het oog. Een traktatie is het dus zeker, dat lekkers van Le petit Deli.

Pompadour

Pompadour

Een klassieker! En zeker niet de minsten: Pompadour. Al jaren een begrip in de stad en zeker met een reden; want de kwaliteit stelt nooit teleur. De recepten zijn oud maar worden altijd vernieuwd om zo de kwaliteit continue te blijven vernieuwen. Ook staan er bij het team regelmatig uitwisselingen gepland met patissiers vanuit Frankrijk of België om zo verder te komen en nieuwe technieken te bespreken. Leuk! Het zaakje heeft een ouderwetse klassieke uitstraling (wit pand met rood en wit gestreepte luifel) en soms zijn we daar zo enorm voor in – zeker als het om gebak gaat is dat een feest. Wat Pompadour belangrijk vindt? goede grondstoffen en ervaren en gespecialiseerde patissiers, nou dat kunnen we zeker proeven. Ga langs om het huidige assortiment te bekijken of bestel online.

Petit Gateau 

Petit Gateau 

Hà! wie kent ze niet, die kleine gebakjes van Petit Gateau. Klein maar fijn met een behapbare doorsnede van 6 cm. De taartjes zijn elk op z’n eigen wijze waren kunstwerkjes. Achter petit gateau zitten gediplomeerde Franse patissiers Meike en Patrice. Een duo met 5 kinderen die na een zaak ik Parijs rond 2015 in Amsterdam neerstreken. Inmiddels bestaat het team uit 9 vakkundige mensen met allen hun eigen expertise. Geen wonder dat er zoveel lekkers gemaakt wordt bij Petit Gateau, elke dag weer. Fan!

My Little Patisserie

My Little Patisserie

Zelden zo hard fan van een patisserie maar dit pand, de ambiance en de locatie doen iets met je. Bij My Little Patisserie loop je naar binnen of bestel je van te voren online. En laat ze de lekkerste dingen hebben. Wij zijn vooral groot van van de Mille-feuilles. Een heerlijk gebakje met vanille vulling. Jam! Voor de feestdagen heeft My Little Patisserie ook de heerlijkste taarten met een kersttintje, dus in de gaten houden! Ook leuk; ze doen workshops. Hou daarvoor de Instagram in de gaten.

Tout Patisserie

Tout Patisserie

Tout Patisserie is inmiddels al 12 jaar aanwezig in de hoofdstad, in het zuiden van de stad. In 2007 opende de deuren van een werkplaats en winkel in één, wel zo handig. Daar worden alle recepturen bedacht, voorbereid en daarna wereldkundig gemaakt. Je kunt er voor diverse trekken terecht; denk aan chocolade, patisserie maar ook macarons. En over die macarons gesproken; die zien eruit om door een ringetje te halen. En mocht je nog een geboorte snack zoeken; zelfs macarons met muisjes zijn er te krijgen.

et Claire

et Claire

Je kunt er niet omheen: et Claire is sinds november 2022 open en de rijen zijn al dik. Heel Amsterdam loopt uit om de heerlijke patisserie, koeken, croissants en meer lekkers van et Claire te proeven. Parijse taferelen, kunnen we wel stellen. Van zoet tot zout, to go of lekker zitten. Voor ieder wat wils.

et Claire