Nederland, Amsterdam11 maart 2022, door Maartje

Kometen Brood Café, Amsterdam Noord: nóg zo’n (zuurdesem)brood topper in de stad!

Nederland, Amsterdam, 11 maart 2022, door Maartje

Kometen Brood Café, Amsterdam Noord: nóg zo’n (zuurdesem)brood topper in de stad!

Mogen we eerst even terugblikken naar dit versgebakken lijstje aan beste ambachtelijke bakkerijen met het lekkerste (zuurdesem)brood van Amsterdam? Ja toch! In dat lijstje staat - uiteraard - ook Kometen Brood, een van die meer dan fijne bak-ze-bruin initiatieven die - toeval of niet - ten tijde van de Corona lockdowns ontstonden. Blijvertjes wel hoor, die bakkers, als het aan ons ligt! En dat vinden de bakkers zelf gelukkig ook... Sterker nog: ze breiden uit! Zo hebben de voorheen thuisbakkers van Kometen Brood nu een heus Kometen Brood Café. En dat ook nog eens op een hele leuke stek: in Amsterdam Noord, vrijwel naast Pizzeria Klaproos, de Ceuvel en restaurant Cornerstore. Waarmee deze Papaverweg-hoek zomaar de lekkerste hood van Amsterdam mag heten (waar de vergelijking met n Brooklyn, New York razendsnel gemaakt is...). Alleen maar winst, daar in Amsterdam Noord.

Kometen Brood Café, Amsterdam Noord

Kometen Brood Café, Amsterdam Noord

Initiatiefnemer achter Kometen Brood, Lard, deed ‘het’ eerst vanuit zijn thuis in Tuindorp Oostzaan, Amsterdam. Meer daarover lees je hier. En als je van Tuindorp naar centrum Amsterdam gaat, dan kom je (als je wil natuurlijk) via… Juist! Het NDSM terrein en de Papaverweg in het verlengde daarvan. Hartstikke slim en begrijpelijk dus dat Lard & co hun geel-witte-voorzien-van-een-bruingebakken-randje-broodfestijn daar openden. Het felle geel van Lards keuken kwam terug in het broodcafé (gelukkig maar!) en de fantastische zuurdesembroden werden uitgebreid met zaken als kaas- en chocoladecroissants, verschillende soorten cake, stokbroden, mini sammy met mascarpone & choco salami. En broodjes. En koffie. Afijn: Kometen Brood Café, Amsterdam Noord, doe het. En vergeet niet ook de buren te bezoeken!

Laatste ding nog hoor:je zit dus ook heel erg leuk bij Kometen Brood Café, zowel buiten in de smalle autovrije straat als binnen. Komt goed uit want daar worden regelmatig proeverijen gehouden! Even de insta van het hele spul in de smiezen houden.