Nederland17 september 2020, door Margaux van der Mieden

(Nieuwe) wijnbars door het land (oke, Noord-Holland)

Nederland, 17 september 2020, door Margaux van der Mieden

(Nieuwe) wijnbars door het land (oke, Noord-Holland)

Ken je dat gevoel, dat je niet kan kiezen wat voor wijn je moet bestellen op die enorme wijnkaart en je eigenlijk gewoonweg -iene miene mutte- op het gevoel eentje uitkiest? Wij wel. Daarom zijn we op zoek gegaan naar de nieuwste wijnbars van het land of van die altijd goed plekken, zodat je met vertrouwen die wijnlijst kan doorspitten en altijd zeker bent van je zaak. En ja dat is ons gelukt! Kijk hier waar je heen moet voor de lekkerste wijnen om mee te tsjingen óf om te proeven, zodat je daarna je vrienden kan imponeren met je wijnkennis.

Walsjérôt Rotterdam

Walsjérôt Rotterdam

In Rotterdam zijn ze een hotspot rijker met deze speciale wijnbar, Walsjérôt. De wijnbar is er namelijk zo eentje waar de regels net wat anders dan anders verlopen. Hier geen obers aan je tafel om je wijnglas bij te vullen: dat mag je lekker zelf doen. Uit de taps vloeien 70 verschillende soorten wijnen. Wil je ontdekken wat je lekker vindt? Proef een slokje! Of wil je gewoon toasten met een heel glas wijn? Het kan hier allemaal én met een goeie hap erbij voor de hongerige. Niks te kort bij Walsjérôt!

Wil je meer? Snappen we! Lees het hier.

By Noa Den Haag

By Noa Den Haag

We love koffie en zeker ook van een glas goede wijn. Bij restaurant en coffee & wine lounge By NOA zit je op de goede plek. ’s Ochtends rustig een lekker bakkie (en worteltaartje of een andere spannende pastry, ooit van een Spanish Brötli gehoord?). ’s Avonds nippend aan een van de 60 verschillende prachtige wijnen met Jazz muziek galmend op de achtergrond, is gewoonweg fantastisch. Je kan kiezen tussen traditionele wijnen uit Frankrijk of Italië, maar ook iets minder voor de hand liggende uit de VS of Argentinië en die minder populaire parels van een wijnen vinden wij het allerleukst om te ontdekken. We willen geen aanstoot geven maar eh… we zien je daar!

Lees hier meer.

Natuurwijnbar & Bistro Zuid Noord in Haarlem

Natuurwijnbar & Bistro Zuid Noord in Haarlem

Bij Zuid Noord in Haarlem moet je wezen voor de heerlijkste glazen biologische wijnen. Niet alleen de wijnen zijn er heerlijk, ook zit je er heerlijk met een menu om je vingers bij af te likken. Garnalenkroketjes, charcuterie op z’n Sloveens (spannend) maar ook gnochhi tartuffata met proscuitto of een aanlokkelijke steaktartaar worden er uitgeserveerd. Wij zijn verkocht!

Nieuwsgierig? Lees meer over Zuid Noord hier.

Glou Glou Amsterdam Zuid

Glou Glou Amsterdam Zuid

De naam maakt ons al gelukkig, de wijnen nóg meer. Glou Glou, in Amsterdam Zuid, is de eerste ‘vin natural’ bar van Amsterdam en niet zomaar eentje. De naam verklapt al waarom. Alle wijnen zijn gemaakt van enkel en alleen gezonde gave druiven. Het interieur simpel maar gezellig en de natuurlijke wijnen die ze er schenken verrukkelijk. Zeker één uit het rijtje favorieten.

Zin in? Meer over Glou Glou hier.

Café de Parel, de Jordaan

Café de Parel, de Jordaan

Helemaal aan het uiterste einde (bijna dan) van de door ons zeer geliefde Westerstraat (we woonden er jaren om de hoek en nu om de hoek-hoek, een extra blokje om maar dat is volledig nutteloze informatie) staat al járen heel onopvallend een groen café te staan. Café De Parel is de naam, en dat was prima. Staat niemand in de weg maar echt oog hadden we er ook niet voor. Tot nu! Want vier vrienden betrokken de zaak en koken er tegenwoordig werkelijk fan-tas-tisch. In de categorie van, zeg, BAK, Choux, De Goudfazant, Entrepot… Afijn, you get the point. Echt heul goed, en je zou er zomaar voorbij lopen! Niet doen. Hop, naar binnen bij het nieuwe, en een beetje oude dus, Café de Parel in de Amsterdamse Jordaan. Lees meer

Café Parlotte, de Jordaan

Café Parlotte, de Jordaan

Vlakbij De Parel opende nóg een puike nieuwe: Café Parlotte. Parlotte? Yes, dat betekent kletsen. “Over het alledaagse en over het leven. Over wat ons boeit en wat ons iets doet, over eten, over wijn. Mooie wijn, lekker eten, maar vooral ook de gezelligheid van samen een avond doorbrengen op een fijne plek. Dat is Café Parlotte”, zo zeggen ze zelf. Wij zien vooral een heerlijk café voor elke dag van de week waar je vanaf iets-voor-de-vijf-in-de-klok aan mag schuiven voor wijn, oesters, charcuterie, kaas en andere lekkere dingen. Aan reserveringen doen ze niet (in een café is immers altijd plek), en wij waren er tijdens terrasweer (en hadden een broodje gegratineerde kreeft en eentje met pastrami), dus het is ons nog niet helemaal helder hoe dit nu Corona-wise is (dus toch even bellen voor de zekerheid misschien). Vanaf 18.00 mag je aanschuiven voor een vast drie- of viergangenmenu en een aantal specials buiten de kaart om.

Bar Pif, Amsterdam centrum

Bar Pif, Amsterdam centrum

‘Pif’: dat is Frans voor de eerste neus, de eerste kennismaking met wijn. Dat is natuurlijk een goede binnenkomer want met het horen van het woord ‘wijn’ zijn we all ears. In het kort is het bij Bar Pif wijnen met lekkers on the side in plaats van andersom. Dat ze van goede (wijn)huize komen moge duidelijk zijn: ook Alex + Pinard én Rebelwines komen vanuit dezelfde koppies. Rood, wit,  ze hebben alles en je weet dat je er goed zit. Al helemaal lekker smaken de wijnen aan het gezellige terras(je).

Bar Pif