Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
24 June 2019
  • 20-05-2019
  • Barts Boekje Junior, Barts Groene Hoekje, Winkelen

Genderneutrale poppen van Lilliputiens

Genderneutrale poppen van Lilliputiens

Zowel jongens als meisjes spelen met poppen. Heus. Zelf gezien. Bovendien: je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het uitbannen van de gendervooroordelen zoals we ze vroeger onbedoeld toch wel ingebakken kregen. Het Belgische Lilliputiens ontwikkelde hiervoor drie poppen; Alex, Noa en Lou. Waar zowel poppenvaders als -moeders mee willen spelen.

Lilliputiens maakt stoffen speelgoed voor kindjes van 0 tot 7 jaar. Speelgoed dat past bij iedere ontwikkelingsfase van je kleintje. Van zachte knuffeltjes met een rammeltje of een piepje voor de allermini’s. Voor de opgroeiende baby's stoffen speelboekjes die een verhaal vertellen én mee gespeeld kan worden. Tot aan de leukste bakbenodigdheden voor de taarten en koekjes chefs. Allemaal speelgoed wat niet alleen leuk is maar ook goed voor de ontwikkeling. En handig mee te nemen is (aan de leesboekjes zitten leuke handvaten). Kortom: slim speelgoed.

Alex, Noa en Lou

Lilliputiens is pro slim speelgoed. En komt dan ook met een slimme oplossing op de gangbare stereotyperingen van jongens en meisjes. Waar we eigenlijk van af willen natuurlijk. Bij de poppen Alex, Noa en Lou kunnen kindjes zelf de fantasie laten invullen of het een jongen of meisjes is. Of gewoon een pop, zonder daar verder een label aan te hangen. Een pop die helpt bij de ontwikkeling van het poppenvadertje of -moedertje. Met poppen spelen is goed voor het ontwikkelen van het empatisch vermogen, verruimt taalvaardigheden en stimuleert het verbeeldend vermogen van het kind. Zo leerden wij. Lou en Noa kunnen worden uitgekleed, aangekleed en een flesje gegeven. Plus natuurlijk alles wat je kindje maar bedenkt in zijn/haar eigen belevingswereld. Alex kan lekker mee op reis. Deze pop komt in een reiskoffertje wat ook als wiegje gebruikt kan worden. Inclusief flesje, doekje, dekentje en slaapmasker. Helemaal klaar om samen mooie avonturen te beleven. En terwijl mini lekker zit te spelen, kan papa lekker de keuken in en werkt mama nog even door.

Alex, Noa en Lou zijn te koop op de website van Lilliputiens of in een van de verkooppunten.