Nederland, Amsterdam28 augustus 2017, door Maartje

George Fish Shop Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 28 augustus 2017, door Maartje

George Fish Shop Amsterdam

Ah, daar is wederom een nieuwe in de nog steeds uitbreidende George Amsterdam Familie (Café Georgette op de PC is het jongste zusje en we wachten met smart op de nieuwe, gigantische grote broer van het stel: George Marina): de George Fish Shop.

De nieuwe viszaak mag eigenlijk geen zelfstandig familielid heten aangezien het een zijspan betreft van de bestaande George W.P.A, ooit de tweede Amsterdamse George in Amsterdam Zuid, aan de Willemsparkweg. Juist, die met het fijne terras en - helaas - de niet altijd even fijne service. Sorry, moet toch ook gezegd. Niet dat het altijd fout gaat hoor, welnee, het is alleen een beetje 'hoe de wind waait,waait George z'n rokje'. En als t stormt, dan raast het - zeg maar - ook echt. Zonde. Maar goed dat de tonijnpizza eigenlijk altijd de moeite waard is. In het verlengde daarvan bewijzen de George-naren dat vis toch wel hun ding is (dat verwachten we ook bij George Marina overigens). Dus toen er een nieuwe invulling voor eerder genoemde zijkant van George WPA gezocht werd, was - gelukkig - vis al snel het antwoord.

Op de kaart niks dan goed nieuws, als we even snel meelezen met het menu dat George online zette: een bisque (yes!), gemarineerde ansjovis (altijd goed), gefrituurde garnalen en garnalenkroketten (idem), mosselen met friet (kan niet mis), tonijn taraar (die van de pizza natuurlijk) en kokkels met knoflook en peterselie. We like.