1 november 2017, door Maartje

Georgie’s Wintergarten – 18 november 2017

1 november 2017, door Maartje

Georgie’s Wintergarten – 18 november 2017

Wie festival-minded is, een beetje Amsterdam-minded, niet zo van de hysterische wandel-maar-met-de-massa-mee-scene én die liever een anders dan anders festival heeft (lees: niet zo commercieel), die gaat vast al een paar jaar naar het kleine Georgie's: Georgies Wundergarten in de zomer en tegenwoordig ook Georgies Wintergarten in, juist, de winter. En terecht want de memorabele feesten (feestjes, de opzet is en blijft kleinschalig) van de mensen achter Georgie - deze mensen blijven bewonderenswaardig stug volhouden dat Georgie een echt bestaand persoon is, wat natuurlijk niet zo is, maar dat zeggen we maar niet - zijn iedere keer weer the bomb.

And the next one is coming! 18 november is de dag dat je Georgies feestje vieren mag. Wat ooit begon in de Houthavens, vervolgens verder ging op Ruigoord wordt die dag op een relatief onbekend festivalterrein in Amsterdam Nieuw-West gevierd: Georgies Wintergarten. Zoals gewoonlijk zijn alleen gelijkgestemden welkom en is het hoogste doel om een festival neer te zetten waar het draait om oprecht en echt samenzijn. 'Verbroedering, een lief gebaar, samen ontdekken, nieuwe vrienden maken en vooral met zijn allen, samen, genieten zonder ruis van digitale communicatie'.

Barts Boekje - Georgies
Say what? Geen digitale ruis? Ja. Bij Georgie dit seizoen een zero tolerance policy wat betreft telefoons en camera's. Aan niemand wordt pardon verleent: telefoons en camera’s moeten bij binnenkomt opgeborgen worden in de daarvoor bestemde, bewaakte kluisjes. Niks het beste filter, algoritmes, live streams en stories. Een positieve vorm van isolatie noemt Georgie dat. Vinden we mooi. Praktische problemen worden opgevangen door meeting points waar festivalbezoekers elkaar terug kunnen vinden. Polaroids en fotohokjes zorgen alsnog voor de bekende flashback momenten.

Voor Georgies Wintergarten – zaterdag 18 november 2017 – werd in festivalterrein Westerweide aan de Wethouder van Essenweg in Amsterdam Nieuw-West een nieuwe, perfecte locatie aan het water en tussen de bomen gevonden. De line-up wordt bewust geheim gehouden, al zal het festival in het teken staan van kunst, muziek, theater en performances. In verwarmde tenten worden hot tubs opgesteld en wisselen house-, techno-, en jazz- en andere live muziek elkaar af. Daarnaast sloten verschillende speciaalbierlabels, food trucks, lichtkunstenaars en theatergroepen zich aan bij Georgie’s Parade van de Kunsten.

18 november is het feest, van 12:00 tot 23:00. Tickets kosten €45 via georgies.nl