31 augustus 2020, door Nina van Hilst

Gezonder leven voor luie (of drukke) mensen

31 augustus 2020, door Nina van Hilst

Gezonder leven voor luie (of drukke) mensen

Rona heeft ons nog goed in de greep. Of je het nu over het virus zelf hebt of over het gebakkelei eromheen, iedereen heeft wel een mening. Veelgehoorde mening is waarom schrijft de media niet meer over gezonder leven en het verhogen van je weerstand. Zo eens. Terwijl we hier bij Bart het bourgondische leven met veel plezier promoten, weten we ook dat er balans moet zijn. Balans tussen een goed glas (bier/wijn/champagne) en genoeg rust en vitamientjes. Zelfs voor luie (of drukke) mensen is er makkelijk resultaat te behalen naar een betere weerstand, fitter voelen en gezonder zijn.

Gezonder leven

Gezonder leven

Ja, we beginnen natuurlijk wel eerst met de disclaimer. Onderstaande tips zijn uiteraard een aanvulling op gezond en gevarieerd eten, voldoende beweging (wat dus meer is dan naar de koelkast lopen en weer terug) en genoeg ontspanning. Maar zelfs met deze uitgangspunten, kan je levensstijl soms nog een extraatje gebruiken. Zodat we dit najaar de grootste kans hebben om snottervrij de donkere, natte maanden door te komen.

Z-Ora Nutrition

Z-Ora Nutrition

Deze kregen we opgestuurd om te testen en beloofden er (mits het zou bevallen) een Instagram story over te doen. Maar waren zo enthousiast, dat er ook een plekje op Barts Boekje mag komen. Z-Ora heeft science-based ontbijtjes voor bij je thuis. In de drie functies: Strength, Clarity en Balance Bowl. De granola-achtige breakfasts maak je af door wat (plantaardige) melk toe te voegen, even te wachten en smullen maar. Het beste is om Z-Ora overnight te laten staan na het toevoegen van de melk. Dan komen alle voedingsstoffen goed vrij. Z-Ora vonden we toen we het zagen vrij aan de prijs (zo’n €2,75 per ontbijtje) maar na het testen snapten we pas dat het een heel volledig gezonde start van je dag is. Vol de benodigde voedingsstoffen als magnesium, zink, calcium, plant proteïne en meer. Je besteld Z-Ora via de website.

Z-Ora

VitaViva

VitaViva

Nog zo’n dingetje waarvan we vaker grootse voornemens hebben en vaak maar weinig van afmaken. Het nemen van supplementen. VitaViva maakt het een stuk makkelijker voor ons. Het merk maakt hoge kwaliteit, hoge dosis vitaminen van natuurlijke ingrediënten. Van easy peasy multivitaminen tot specifieke supplementen voor meer kracht (VitaSport), een betere huid (VitaClear) of een complete cleanse (15 day cleanse). En nog zo’n 15 gezondheidsvoordelen. Voor de luie mensen (met een knipoog natuurlijk) zijn er speciale vitamine-setjes verpakt per dag. Zo bevat een zakje VitaDaily een multivitamine, een vitamine C booster, vitamine D3 en omega 3. Zo hoef jij enkel een setje te pakken en slikken maar.

VitaViva

House of Deeprelax

House of Deeprelax

Wil je nu echt amper een vin bewegen en tóch gezonder worden, denk dan eens aan Yoga Nidra. Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd. Moe word je er dus niet van. Wél gezonder. House of Deeprelax geeft online sessies Yoga Nidra. Ademhalingsoefeningen, ontspannings- en bewustzijnstechnieken en hypnose technieken en visualisaties geven je mind, je gezondheid en je leven even een reset. Er wordt gezegd dat je met 10 minuten Yoga Nidra hetzelfde effect van ontspanning als 4 uur slaap hebt. Of je dagelijks of wekelijks een sessie doet, baat zul je er altijd bij hebben. Weg met die stress zodat je weerstand weer omhoog kan. En je hoeft hier alleen maar voor te ontspannen, met de hulp van House of Deeprelax.

House of Deeprelax

Botanē

Botanē

Wat voor bovenstaande geldt, geldt ook hier. Stress is een boosdoener voor onze gezondheid. De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over de invloed van hormonen op ons gestel. Of het een verstoorde hormoonbalans is die al vanaf jongs af aan speelt. Of het effect van (langdurige) stress. Behalve gezond eten, voldoende bewegen en rust nemen, zijn er supplementen die de stressoren in je lichaam balanceren. Deze heten adaptogenen. Bij Botanē importeren ze hoogwaardige adaptogenen en adaptogenen-blends die je gezondheid een oppepper kunnen geven. Adaptogenen zijn er voor je immuunsysteem, brein-boost, minder stress, betere vruchtbaarheid, post partum en meer.

Botanē

Oh My Guts

Oh My Guts

Voor wie gezond eten er nog wel eens bij in schiet, kan Oh My Guts de oplossing zijn. Oh My Guts maakt gezonde gerechten die thuis kunt bestellen. Je bestelt meteen enkele gerechten tegelijk en kunt ze thuis invriezen. Zo heb je altijd een voedzaam maaltje achter de hand. Behalve maaltijden, ontbijtjes, salades en juices, heeft Oh My Guts ook speciale detoxboxen en kraamboxen. Leuk om jezelf winterklaar te maken met een detox. Of nieuwe gezinnen enkele dagen niet koken cadeau te doen. Vele malen gezonder dan een maal overslaan of pizza bestellen. En lekker easy.

Oh My Guts