7 mei 2018, door Toine Legters

Gin Festival Amsterdam, Rotterdam & Utrecht

7 mei 2018, door Toine Legters

Gin Festival Amsterdam, Rotterdam & Utrecht

Dol op gin? Hier moet je wezen: Het Gin Festival. The one and only.

Wat? Welnu, het Gin Festival is een klein rondreizend festival dat zal neerstrijken in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het idee achter het festival is simpel: aangezien G&T's of, misschien nog meer favoriet, Gin & Ginger Ale, de basis zijn geworden in iedere bar, mag er best nog wel wat meer ge-gint worden, zo vinden niet alleen wij. Gin thuis. Meer Ginmerken. En dus het Gin Festival. Holla.

Het Gin Festival

Het Gin Festival

Het Gin Festival strijkt dus neer in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. In Amsterdam doen ze dat alweer voor de derde keer en wel in Undercurrent (Amsterdam Noord) op 18 en 19 mei.

In Utrecht zal de tweede editie van het Gin Festival wederom plaatsvinden in de oude gevangenis aan het Wolvenplein op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni. En voor het eerst is er ook een Gin Festival in Rotterdam, namelijk op zaterdag 23 juni in de Cruise Terminal. Mocht je de ene dag niet kunnen, dan de andere wel. Kwestie van de trein pakken.

Tijdens het festival zullen verschillende sprekers uit binnen- en buitenland vertellen over hun vak, uiteraard alles gin-gerelateerd. Alle facetten van het ontwikkelen, distilleren, verpakken en de geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails komen aan bod. Daarnaast zijn er tastings en andere gin-sessies. Bereid je maar voor: er zijn meer dan120 soorten gin te proeven… Het exacte programma wordt nog online gezet, maar zet de datum maar vast in je agenda!

Liefs, Bloeme