10 november 2023, door Sanne Carbaat

Back to basic met een vleugje luxe: glamperen!

10 november 2023, door Sanne Carbaat

Back to basic met een vleugje luxe: glamperen!

Kamperen is toch niet meer van deze tijd.. Althans, niet zoals vroeger, met een rol toiletpapier naar een gezamenlijk toiletgebouw de hele camping over. Kamperen ja, maar wel de 2.0 versie in een luxe tent. We hebben het natuurlijk over glamping. Logisch dat het steeds populairder wordt: het combineert het beste van twee werelden. De rust en vrijheid van de natuur, maar wel met faciliteiten die je in een hotel mag verwachten. Geen lekke luchtbedden, maar gewoon een boxspring. Niet klooien op een eenpitvuurtje, maar een echte keuken.

 

Genieten van de natuur, met een beetje dat comfort van nu: glamping it is!

 

Op Glamping de Parel in Zeewolde hebben ze prachtige glampingtenten!

Douchen onder je eigen douche

Douchen onder je eigen douche

Zie jij jezelf al met je toilettas naar het verzamelgebouw lopen in de hoop dat er een hokje vrij is waar jij je kunt douchen? Eh, liever niet. Kies je voor de glamping, dan hoef je je hier in ieder geval ook geen zorgen over te maken. Op de meeste glampings zijn de tenten dus allemaal voorzien van een eigen badkamer met douche (sommige hebben zelfs een bad!). Zo fijn om te douchen wanneer je wilt, geen kans om je douchegel te vergeten en niet andermans haren in je putje. We snappen wel dat er zowel in eigen land als in het buitenland enorm veel vraag naar glampings.

Slapen als een koning

Slapen als een koning

Leeglopende luchtbedden en matrassen waar je de takken doorheen voelt komen: no more! De jaarlijkse trip naar de camping ruilen we in voor de glamping. Een luxe safaritent in ‘the middle of nowhere’ met een eigen badkamer, maar ook met een lekker groot bed, waar je aan het eind van de dag heerlijk op kunt neerploffen om te genieten van een welverdiende nachtrust. Dat geldt zo mogelijk nog meer voor de kids, die welverdiende nachtrust. Nog een voordeel van een echt bed op de glamping.

Koken in een echte keuken

Koken in een echte keuken

Bij kamperen is het toch vaak zo’n lullig eenvuurspitje waar alles net niet op past en waar je nooit alles tegelijk warm hebt, of überhaupt gaar. Barbecueën is heerlijk, maar niet iedere dag want ook zo’n gedoe.

Hoe fijn is het dan dat je beschikt over je eigen keuken, waarbij je de beschikking hebt over je eigen pannen, potten en kookplaat voor een snelle hap of juist lang kokkerellen? Vooral wanneer je even helemaal tot rust wilt komen, is dit de perfecte manier om in luxe te kunnen genieten van de rust en de natuur die de glamping te bieden heeft.

Glampings