België, Gent14 juli 2021, door Anne Abendroth

Roadtrippen naar B&B Great Gent

België, Gent, 14 juli 2021, door Anne Abendroth

Roadtrippen naar B&B Great Gent

Een steden- en/of weekendtrip naar onze zuiderburen is altijd een goed idee. Barts België, we maakten er jaren geleden al een 'ding' van. Antwerpen, absoluut, maar vlak ook zeer zeker het veel kleinere, maar minstens zo leuke Gent niet uit! Overzichtelijk en historisch is de stad, vol met eigentijdse terugtrekadressen waar we graag wederkeren. Zoals B&B Great Gent. You're welcome.

B&B Great Gent

B&B Great Gent

Deze B&B wordt gerund door interieurarchitecte Greetje Tuts. Onthoud die naam. Ze heeft een droomplek ontworpen waar ze precies die passie voor interieur en kunst met je deelt. En dat is te zien! Je vindt de B&B op een toplocatie in het historisch centrum van Gent: de eerste pluspunten (de B&B ligt op een steenworp afstand van het altijd gezellige Gentse centrum). Couldn’t wish for more! Het historische hoekpand is onlangs gerenoveerd en de plek is, mogen we wel zeggen, een beetje Vlaamse magie. Binnen kijk je je ogen uit: de basis is een witte, lichte allemansvriend en daar werden allerhande eclectische accenten (we love) aan toegevoegd. Alles hartstikke in balans en het totaalplaatje geeft je het idee (ons althans) dat je thuiskomt (nou ja, als we met z’n allen zoveel smaak zouden hebben als Greetje dan). De B&B telt vier kamers die allemaal een eigen badkamer hebben. Het leuke aan deze B&B is dat je je een echte local voelt: je kunt hier dan ook voor langere tijd verblijven in één van de appartementen en ze zijn van alle gemakken voorzien.

Beeld van junetravel en GreatGent op Instagram

Oh en je kunt hier er echt goddelijk ontbijten, ook als je er niet slaapt. Behalve op zaterdag. Maar dan zijn er gelukkig ook veel leuke ontbijtspots in de buurt.