22 april 2020, door Maartje

Het grote groene kadotip lijstje: duurzaam, gezond en bewust

22 april 2020, door Maartje

Het grote groene kadotip lijstje: duurzaam, gezond en bewust

Aangezien we allemaal al redelijk zijn voorzien van spullen, ligt de lat dit jaar nog hoger bij het kopen van de presentjes. We willen – uiteráárd – alleen nog maar cadeaus met een mooi verhaal. Want - zeg nu zelf - dat maakt het weggeven nóg leuker, niet? Zie hier een – alsmaar groeiend – lijstje met duurzame, gezonde en bewuste kadotips. We beginnen met 10 tips, maar beloven er mooie kadotips aan toe te blijven voegen de komende weken. Neem het lijstje er dus zeker bij wanneer je naarstig op zoek bent.

Koffietafel boeken

Koffietafel boeken

Het allerleukst is natuurlijk om iets te geven wat bij your person, the one and only waar je stad en land voor aan het afzoeken bent, past. Met Boeken, any boek, zit je altijd wel goed. Mannen, vrouwen, kinderen het maakt niet uit. Want ook voor de niet-lezer bestaat er iets als koffietafelboeken. Gewoon om af en toe een bladzijde in om te slaan en vooral om hem mooi ergens uit te stallen. En dat kan over alles gaan: voor de mannen een boek over oldtimers bijvoorbeeld of Before they Pass away. En voor le dame, is het een makkie. Fout kun je niet gaan met The Kinfolk Home, Icons by Oscar of over planten in je interieur zoals Wonderplants. En in onze favoriete categorie, reizen natuurlijk, bekijken we graag Ibiza Bohemia.

Ennnn natuurlijk al het moois van Little Escapes:

Little Escapes

Little Escapes

Collect memories, not things is een van onze favo motto’s op het moment. En wat is er leuker om met je geliefde(n) erop uit te gaan. Dichtbij is net zo leuk en beter voor het milieu. Little Escapes – van onze eigen Maartje a.k.a. Bartje – geeft je inspiratie voor de mooiste uitjes in Nederland en Vlaanderen. Het boek is bovendien een plaatje om te krijgen.

NIKS

NIKS

Dé trend van dit jaar: helemaal NIKS cadeau doen of vragen. Want we hebben alles toch al? Greenpeace maakte een mooi cadeaudoosje van gerecycled karton waarmee je NIKS cadeau doet en daarmee stiekem eigenlijk een gulle bijdrage geeft aan het redden van de planeet.

Qnoop

Qnoop

Ok, een beetje afgezaagd is het geven van sokken wel. Maar toch zit dit cadeau er ieder jaar weer bij. De sokken van Qnoop kun je zonder gêne cadeau doen. Je geeft ze met een mooie verhaal dat ze duurzaam zijn geproduceerd, van bio-katoen en met – hier komt de gimmick – knoopje waardoor er nooit meer sokken verdwijnen in de was. Eureka!

Dopper

Dopper

Waarschijnlijk ken je hem al wel. Maar heb je de mooie nieuwe Dopper kleuren al gezien? Geef een hervulbare Dopper waterfles cadeau en red daarmee de wereld van een hoop onnodig plastic.

Goede biertjes

Goede biertjes

Geef eens een lekker biertje – of meer – cadeau. En dan het liefst eentje met een mooi verhaal waar zowel je avond als de toekomst een beetje beter van wordt. We opperen een social bier, een geredde aardappel en een – speciaal voor het heerlijke Sint avondje – ale met de smaak van speculaas.

Rock Your World

Rock Your World

Geef iemand een goede nachtrust, een ontspannen sfeer in huis, meer zelfliefde, etcetera cadeau. Een groot cadeau in een klein, mooi flesje van Rock Your World. Met fairy hulp van helende kristallen en essentiële oliën.

Inner Compass Cards

Inner Compass Cards

Als we dan toch op de spirituele cadeau-tour zijn… Deze prachtige set Inner Compass Cards vertelt je welke kant je heen moet in je leven. Een doosje vol zelfreflectie en persoonlijke groei verborgen in een mooi vormgegeven set inspiratie kaarten.

Locht geurkaarsen

Locht geurkaarsen

Aan de meeste kaarsen zit een naar luchtje. Ze zijn gemaakt van paraffine – lees: olie – wat niet alleen milieuvervuilend is in de productie maar ook giftig is tijdens het branden. Nu we dat weten, komen die het huis dus niet meer in maar branden we liever een natuurlijke variant. Zoals de natuurlijke geurkaarsen van Locht. Die je met de knappe looks ook mooi cadeau kunt geven.

 

Ondergoed, sieraden en tassen

Ondergoed, sieraden en tassen

Eerder al schreven we prachtige – al zeggen we het zelf – lijstjes met de mooiste merken biologische, vegan en ethisch verantwoorde merken lingerie, sieraden en tassen. Als je daar nog niks tussen kunt vinden…

 

Moois om naar te kijken

Moois om naar te kijken

Ook altijd goed, tierelantijntjes voor in het huis. En daar bestaan een heleboel ‘groene’ merkjes om de mooiste pareltjes te scoren! De allermooiste, handgemaakte, serviesstukken van Anouk Ceramics bijvoorbeeld, zit je altijd goed. Of wat dacht je van droogbloemboeketten, welke je in Amsterdam op deze spots kunt vinden. Parfum is ook altijd een prachtig cadeau, handy in gebruik en (vaak) mooi om op je kastje neer te zetten! Wel tricky, maar met de lekker ruikende geurtjes van Abel Odor kan je niet de mist in gaan. Helemaal, ja echt waar 100%, natuurlijk! Ze hebben zelfs een uitvoering speciaal gemaakt voor zwangere vrouwen onder de prachtige naam ‘nurture‘.