24 november 2017, door Barts Boekje

Het grote groene kadotip lijstje: duurzaam, gezond en bewust

24 november 2017, door Barts Boekje

Het grote groene kadotip lijstje: duurzaam, gezond en bewust

We’re dreaming of a Green Christmas! De donkere, koude en oh zo gezellige dagen staan voor de deur. En de eerste cadeaus kunnen, moeten of mogen worden gekocht. Aangezien we allemaal al redelijk zijn voorzien van spullen, ligt de lat dit jaar nog hoger bij het kopen van de decembercadeaus. We willen – uiteráárd – alleen nog maar cadeaus met een mooi verhaal. Want - zeg nu zelf - dat maakt het weggeven nóg leuker, niet? Zie hier een – alsmaar groeiend – lijstje met duurzame, gezonde en bewuste kadotips. We beginnen met 10 tips, maar beloven er mooie kadotips aan toe te blijven voegen de komende weken. Neem het lijstje er dus zeker bij wanneer je Sint- en kerstinkopen gaat doen dit jaar.

Mindful Gift Giving
De eerste groene mini kerstmarkt van 2017 is een feit. Tot zondag 26 november kun je bij Verse Store op de Amsterdamse Prinsengracht green goodies shoppen. Je vindt er o.a. de vegan tassen van Matt&Nat, de warme wolvrije sjaals (ook voor mini!) van Coisa en de handgemaakte sieraden van Indi & Me. 23-26 november 2017

Barts Boekje - little escapes

Little Escapes
Collect memories, not things is een van onze favo motto’s op het moment. En wat is er leuker om met je geliefde(n) erop uit te gaan. Dichtbij is net zo leuk en beter voor het milieu. Little Escapes – van onze eigen Maartje a.k.a. Bartje - geeft je inspiratie voor de mooiste uitjes in Nederland en Vlaanderen. Het boek is bovendien een plaatje om te krijgen.

Barts-Boekje-NIKS

NIKS
Dé trend van dit jaar: helemaal NIKS cadeau doen of vragen. Want we hebben alles toch al? Greenpeace maakte een mooi cadeaudoosje van gerecycled karton waarmee je NIKS cadeau doet en daarmee stiekem eigenlijk een gulle bijdrage geeft aan het redden van de planeet.

Qnoop
Ok, een beetje afgezaagd is het geven van sokken wel. Maar toch zit dit cadeau er ieder jaar weer bij. De sokken van Qnoop kun je zonder gêne cadeau doen. Je geeft ze met een mooie verhaal dat ze duurzaam zijn geproduceerd, van bio-katoen en met – hier komt de gimmick – knoopje waardoor er nooit meer sokken verdwijnen in de was. Eureka!

Barts Boekje - dopper

Dopper
Waarschijnlijk ken je hem al wel. Maar heb je de mooie nieuwe Dopper kleuren al gezien? Geef een hervulbare Dopper waterfles cadeau en red daarmee de wereld van een hoop onnodig plastic.

Goede biertjes
Geef eens een lekker biertje – of meer - cadeau. En dan het liefst eentje met een mooi verhaal waar zowel je avond als de toekomst een beetje beter van wordt. We opperen een social bier, een geredde aardappel en een – speciaal voor het heerlijke Sint avondje - ale met de smaak van speculaas.

Barts Boekje - RYW

Rock Your World
Geef iemand een goede nachtrust, een ontspannen sfeer in huis, meer zelfliefde, etcetera cadeau. Een groot cadeau in een klein, mooi flesje van Rock Your World. Met fairy hulp van helende kristallen en essentiële oliën.

Inner Compass Cards
Als we dan toch op de spirituele cadeau-tour zijn… Deze prachtige set Inner Compass Cards vertelt je welke kant je heen moet in je leven. Een doosje vol zelfreflectie en persoonlijke groei verborgen in een mooi vormgegeven set inspiratie kaarten.

locht2

Locht geurkaarsen
Aan de meeste kaarsen zit een naar luchtje. Ze zijn gemaakt van paraffine – lees: olie - wat niet alleen milieuvervuilend is in de productie maar ook giftig is tijdens het branden. Nu we dat weten, komen die het huis dus niet meer in maar branden we liever een natuurlijke variant. Zoals de natuurlijke geurkaarsen van Locht. Die je met de knappe looks ook mooi cadeau kunt geven.

Ondergoed, sieraden en tassen
Eerder al schreven we prachtige – al zeggen we het zelf - lijstjes met de mooiste merken biologische, vegan en ethisch verantwoorde merken lingerie, sieraden en tassen. Als je daar nog niks tussen kunt vinden…

To be continued...

Liefs,
Nina