3 mei 2016, door Maartje

Grow an edible balcony @ Hoxton Amsterdam

3 mei 2016, door Maartje

Grow an edible balcony @ Hoxton Amsterdam

Laten ik maar beginnen met mijn eigen edible balcony blooper. Na vele verhuizingen van Amsterdamse huizen zonder buitenruimte, was hij dan daar: mijn ieniemienie balkonnetje mét voldoende zon én een grote plantenbak. Dus aan de slag: oude verdorde planten er uit, droge aarde er uit, met nieuwe zakken potgrond de stad door en naar 3-hoog gesleept, plantjes en zaadjes geplant... Helemaal trots liet ik mijn “eetbare tuin in wording” aan iemand zien, die me doodleuk meldde dat het een asbest plantenbak was. Asbest, iekk! Geen idee óf dat kwaad doet aan je groenten, maar echt heel gerust was ik er toch niet op. Je begrijpt dat ik alles dus maar heel snel heb vervangen voor mooie bloemen. Om iets soortgelijks of andere tal van tuinier-bloopers te voorkomen, raad ik je een workshop aan. Scheelt je een hoop gehannes, frustratie en verdriet omdat je plantjes niet zo groeien als jij wilt. Onze favo plantenwinkel Wildernis heeft regelmatig workshops over tuinieren. Maar ook The Hoxton kan het leslokaal voor jouw eetbare balkon avontuur worden. Op 11 mei geeft Cityplot er de workshop ‘Grow an edible garden’ waarin ze je leren welke groenten, fruit en kruiden het beste werken in kleine tuintjes. Het urban farming collectief van Cityplot zet zich in om mensen te stimuleren meer biologisch eten zelf te verbouwen op het balkon, dakterras, stadstuin of straat. De workshop is van 19.00 tot 22.00 uur en dan denken we dat het een prima tijd is om, met het zand onder de nagels, nog lekker even een mocktail aan de bar te drinken. The Hoxton, Grow an edible garden, 11 mei 19.00-22.00 uur. Cityplot / Facebook