Engeland, Londen23 augustus 2022, door Merche Ariza Gallego

De allerchiqueste wijken in Londen om doorheen te wandelen

Engeland, Londen, 23 augustus 2022, door Merche Ariza Gallego

De allerchiqueste wijken in Londen om doorheen te wandelen

Wegdromen met al die luxe om je heen is in Londen geen enkel probleem. Er zijn een aantal wijken waar je ogen uitkijkt als het gaat om de chiqueste panden met een hoog ik-wil-hier-wonen-gehalte. Stiekem zijn we reuze benieuwd hoe de Londense elite woont en juichen we stilletjes als de gordijnen een klein stukje openstaan. Niks mis mee, toch? Voor een flinke dosis huis- en droominspiratie pak je de metro of taxi naar een van deze wijken. Van het chique Belgravia met veel ambassades tot de buren van Kate en William: deze buurten in Londen wil je gezien hebben. Dromen mag immers altijd.

 

Ben je in Londen, dan moet je ook ergens slapen natuurlijk. Hotels in Londen, there you go.

Holland Park

Holland Park

Ha, hier voelen Nederlanders zich thuis zou je denken door de naam. De huizen hier zijn wel een tikkeltje anders dan je in Nederland zou zien. Je bevindt je namelijk in de duurste wijk van heel Engeland. Een huis in Holland Park kost gemiddeld 17.2(!) miljoen pond. Als je hier geen mooie huizen kan spotten, weten wij het ook niet meer. Pak de metro naar Holland Park of loop vanaf Notting Hill Gate naar deze wijk. Er is genoeg inspiratie onderweg te vinden in West-Londen. Als je genoeg huizen en panden hebt bekeken kom je bij van al die luxe in het park. Drie keer raden hoe het park heet? Juist ja, Holland Park met zelfs een Dutch garden.

Knightsbridge

Knightsbridge

Om de hoek van Harrods vind je de allermooiste straten van Knightsbridge. De Victoriaanse gebouwen hebben een kenmerkende bruine kleur die gecombineerd is met witte kozijnen. Nu klinkt dat niet heel spannend, maar als je daar aan het wandelen bent kijk je je ogen uit. Wonen in deze welvarende wijk is maar voor een enkeling weggelegd, maar kijken mag altijd. Maak je bezoek af aan deze buurt geheel in stijl af bij warenhuis Harrods om de volledige Knightsbridge-ervaring te hebben.

Kensington Gardens

Kensington Gardens

Op de koffie bij Kate, William en de kids? Dat wordt lastig, maar je kan natuurlijk wel komen koekeloeren bij Kensington Palace en de buren van de familie. Alhoewel Kensington Palace een plaatje is om naar te kijken en de tuinen een leuke bezienswaardigheid zijn, kunnen de buren er ook wat van. Achter het paleis vind je een van de allerchiqueste straten van Londen. Echt waar, je gelooft je ogen niet wanneer je door deze straat heenloopt. In de straat Kensington Palace Gardens woont de elite van Londen en vind je aardig wat ambassades. Dat het chique is kun je wel zien aan de beveiliging van de straat. Je mag er gerust langs wandelen, maar je camera moet je in je zak houden. De elite wilt immers niet gestoord worden.

Belgravia

Belgravia

Belgravia is een wijk in Central London en kenmerkt zich door de vierkante pleinen met de mooiste (en witste) rijen huizen. Onze favoriete delen zijn de niet-zo-verborgen erfjes met de schattigste huizen waar ongetwijfeld een enorm prijskaartje aan hangt. Vanaf Victoria Station rol je zo Belgravia in en vind je restaurants, hotels, winkels en patisserie Peggy Porschen waar een enorme rij voor staat. Haal een cupcake bij het winkeltje voor tijdens de wandeling en laat je verbazen door de rijkdom van deze wijk. Van chique ambassades tot de mooiste pleinen, Belgravia moet je gezien hebben.

South Kensington

South Kensington

Voor een wandeling met uitzicht moet je in South Kensington (oftewel South Ken voor de locals) zijn. Kensington valt onder de wijk Chelsea & Kensington en is niet alleen één de van de chiqueste buurten van Londen, ook een van de mooiste. In deze buurt vind je het Victoria & Albert museum, National History Museum en het Science Museum. Wandel langs de musea en loop door de omringende straten heen met zijn chique huizen. Er zijn meer dan genoeg restaurants te vinden in de omgeving of loop door naar Hyde Park voor een rust-momentje in het park.