Nederland, Amsterdam Noord24 oktober 2022, door Maartje

Restaurant Hangar Amsterdam: dat is 2 x feest, zowel in Amsterdam Noord als in Amsterdam Oost!

Nederland, Amsterdam Noord, 24 oktober 2022, door Maartje

Restaurant Hangar Amsterdam: dat is 2 x feest, zowel in Amsterdam Noord als in Amsterdam Oost!

Wie in de categorie Amsterdamse Horeca nog nooit van restaurant Hangar Amsterdam heeft gehoord, mag snel de boeken induiken. Want Hangar zette de Aambeeldstraat in Amsterdam Noord, een rauw en industrieel stuk waar restaurant Hotel de Goudfazant ooit pionierde, voorgoed op de kaart. Andere horeca volgde, waardoor de Aambeeldstraat een vaste bestemming werd voor een lekkere middag of avond in Noord. Vanaf dag 1 zijn we fan van Restaurant Hangar, een licht, tikkie tropisch restaurant in een loods (een hangar, zo u wilt) met een heerlijke keuken en een bloedmooi (en hufterproof, ook lekker) interieur. Dat laatste is met dank aan Stella Willing, mede-eigenaar van Casa Gitane a.k.a. het toonbeeld van goede smaak.

Het nieuwtje van de dag? Never change a winning team! Team Restaurant Hangar deed hetzelfde trucje nog eens over maar dan nu op een al even unieke plek in Amsterdam Oost: Hanger 2, ofwel Hangar Oost is een feit! En een volgende succesverhaal is in de maak.

Hangar Amsterdam Noord

Hangar Amsterdam Noord

Op misschien wel één van de mooiste locaties van Amsterdam, aan de kade van het IJ in Amsterdam Noord, met een schitterend uitzicht op de Amsterdamse vaart, schuif je bij Hangar Amsterdam de hele week en het hele jaar door aan voor alles van een laat ontbijt via een uitgebreide lunch, een fijne borrel (met z’n twee of met velen!) tot een intiem (of grootschalig) diner. En precies daarom heeft Hangar Amsterdam Noord sinds de opening in 2016 ons hart gestolen: het is dé no brainer van de stad. Voor met kids, voor met collega’s, voor met vrienden en voor met een luie zondagse date. En alles niet genoemd. Een allemansvriend met smaak zou je ‘m kunnen noemen, en we loven Hangar erom.

De tent omschrijven? De rauwe randjes van Amsterdam-Noord verweven met een verfijnde elegantie. Een groot en perfect terras aan het water (met een stadsstrand waarvan een deel afgezet is zodat de kleintjes niet meteen de kade af kunnen hollen). En in de winter is het binnen warm en knus dankzij het ronde dak, de open keuken en de centrale bar.

Hangar Oost

Hangar Oost

Goed nieuws in Noord dus, maar nu ook goed nieuws in Oost! Diep in oost, wederom op een verrassende plek (pionieren it is voor Hanger) en ook hier aan het water (je bent een Hangar of je bent het niet natuurlijk). En, tot slot, ook hier de kenmerkende Saint Tropez meets Berlijn vibe; een vrijwel 1 op 1 kopie van Hangar Noord (slim want dat was een succesformule gebleken).

Hangar Oost kijkt uit op de jachthaven, het water, de Amsterdamsebrug en de camping aan de overkant. Meteen gezellig, non?

In en rondom de grote nieuwe Hangar werd een stadsoase gecreëerd waar eigenlijk het succes van Noord herhaald wordt: of je nu gaat voor een driegangendiner, een snelle koffie, een bijzonder event of een lekker lange lunch op een mooie herfst of zomerdag. Alles on fleek.

Al mogen we óók altijd even mijmeren over een eventuele bruiloft, bedrijfsfeest, lancering en wat niet meer. Want dat kan donders goed bij Hangar. Hoe groot je event ook is (nog los van de Hangar zelf, is het terrein natuurlijk nogal enorm). Just saying.