3 oktober 2019, door Michel + Renske

Brabantse zomers zijn lang: je vindt ons bij Hartje Groen

3 oktober 2019, door Michel + Renske

Brabantse zomers zijn lang: je vindt ons bij Hartje Groen

Potverdorie! Dat we deze overheerlijke Brabantse plek nu pas ontdekken want hoewel de Brabantse camping Hartje Groen heus ook leuk is met een regendruppel, is het hier vooral zó leuk in de zomer! Alles leuk, en op het moment van schrijven ook bijna gesloten... Hartje Groen, onthoud die naam en wacht, net als wij, rustig af tot het april is en we kunnen gaan logeren op deze topplek.

De Boshut en camping Hartje Groen

De Boshut en camping Hartje Groen

Hartje Groen zit goed verstopt in het Brabantse platteland (in de buurt van Den Bosch) maar in feite is het, let op, maar een groot uurtje rijden vanuit Amsterdam. Waar? Schaijk! Jawel, wij hadden er ook nog nooit van gehoord maar het bestaat en het is er te gek. Aan het einde van een doodlopende weg vind je links De Boshut van Hartje Groen. Laten we daar maar mee beginnen De Boshut is het hele jaar open en het is er LEUK!
Bij de boshut leut je koffie, drink je bier en eet je een hap. Gezellig en knus is het er, precies goed. Bovendien kent de hut in het bos (vandaar die naam) een mooie open open haard in het midden in de zaak. Jaja! Heerlijk, en dus ook in de winter is het er knus vertoeven.
Om de ‘hut’ heen is er voor kinderen meer dan van alles te doen. Te spelen in de speeltuin, te bouwen (blokkentorens!), er kan geschommeld worden en het is gewoon, nogmaals, heel erg LEUK.
Die boshut is dus ook meteen de receptie van de camping. Zijn we mooi rond. Die camping is, let wel, echt geen camping camping. Er zijn zeker ook hele ‘normale’ campingplekken waar je met je tent neer kunt strijken maar – en dan wordt het leuk: er zijn ook retro campers, houten blokhuisjes, gezellige kassen en een knus clubhuis. Ha!
De blokhutjes hebben elk vier bedden en zijn meer dan schattig ingericht. De hutten zijn wisselent in formaat: een aantal hebben er een een lekker zitje, en andere weer niet. En dus zijn ook de prijzen wisselend, fijn wel want dus voor elk budget een optie. Heb je geen zitje in je hut? Niet getreurd. Er is een grote ‘huiskamer’ op het terrein waar gedronken, gegeten en geloungt kan worden. Afijn, van alle markten thuis dus. Wij hartje Groen!
In deze lounge slash huiskamer is ook een kids kamer waar in het zomerseizoen vermaak is voor het kroost. Geen animatieteam maar een leuk creatief programma. Laat dat maar aan de organisatie over (de eigenaren zijn beiden docent geweest!). Verder is er een speelstrandje, kabelbaantje, skelters en nog wat meer in dat genre.
Zelfs het sanitair en afwassen zijn leuk: plassen en wassen gebeurt namelijk onder tentzijl. Wij vinden het al een uitje an sich. Alles even smaakvol gedaan met vintage kranen en knoppen. We hartje Hartje Groen.
Last but not least ligt de camping bizar mooi in de bossen van Brabant: leuk om er ook even lekker op uit te gaan. Tegenover de camping kun je het Docus de Das Avondturenpad vinden in het avonturenbos dat gratis toegankelijk is.
De boekingen voor 2020 gaan per 1 december open: be quick! De campinghuisjes zijn weer vanaf april open voor gasten en slapen kan al in een 4 persoons blokhut voor 95 euro per nacht. Prijzen op de site!