relaxed Dubai? dat kan! Op naar HEAL healthy cafe en Seva, Dubai

relaxed Dubai? dat kan! Op naar HEAL healthy cafe en Seva, Dubai

Nouja, je zei het misschien zelf al... Dubai?! Daar is het warm en een beetje wat al te 'plastic fantastic', toch? Maar het is ook een wereldstad in een werelddeel vol cultuur en eeuwenoude gewoonten. Inderdaad. Contrasten. Daar stikt het dus van in Dubai.

 

Denk alleen al aan de inwoners van dit Emiraat. Zoveel verschillende achtergronden en culturen. Melting pot wel hoor! Bijkomend voordeel: echt alle wereldkeukens zijn er vertegenwoordigd. You name it, ze hebben het. Belangrijker nog: je wil het! Zo ook bij het onderwerp van gesprek: HEAL healthy cafe en Seva Dubai. Let's go!

HEAL healthy cafe

HEAL healthy cafe

Indiaas, Japans, Frans, Mexicaans, fusion, vegan en plant based, Belgische hap incl. biertje (ja echt!) en uiteraard local food… Dat vind je bij Heal Dubai.

De Emirati zelf zijn er dól op om laat op de avond nog even ergens wat te gaan eten. En om ergens koffie te drinken, inclusief meer-dan-je-op-kunt zoetigheid en chocola, veeeeeel chocola. In hun snelle wagens gaan ze ‘s avonds of in de weekenden nog even (te) hard rijdend op pad (toegegeven: dat zou ik ook doen als ik zo’n wagen had). Ze dragen speciaal en met trots hun knappe witte cleane dishdasha en de vrouwen dragen over hun westerse outfit – met daaronder heels of de coolste latest sneakers – hun zwarte abaya. Stiekem is dat alleen al een genot om naar te kijken…

Eigenlijk is de gemiddelde Emirati gewoon ook dol op alles wat Europees is en vooral de jonge Emirati gaan graag Europees-stylish door het leven. Zowel qua kleding, hun interieur, en net zoals wij, wat betreft het afstruinen van de nieuwste hotspots in town.

Newest kid in town is HEAL healthy cafe, een dining/ coffee/ concept store waar du moment de hele Dubai incrowd het terras bevolkt (buiten in de zon dus covid proof en inclusief de hier verplichte 3 meter afstand). Stylish, crisp & clean en een plek om te zien en gezien te worden, dat is HEAL. En sowieso is het de meest populaire plek hier in Dubai sinds ze open gingen eind januari 2021.

De kaart is healthy en de koffie top! En je kunt er ook fantastisch slagen voor Japandi stijl items voor je interieur. Er zijn aardewerk vazen, beddengoed, geurkaarsen, kunst, customized furniture, linnen kimono’s etc. Heel blij worden we hier van!

HEAL zit niet downtown maar juist in een fijne wijk in een zijstraat van de Beach Road in een omgebouwde voormalige villa. @heal.ae

Seva

Seva

De Dubai manier van leven is soms snel, overwhelming, over the top en too much of everything. Je zou er zomaar overprikkeld van raken. Maar er is ook een plek waar het woord zen echt enorm van toepassing is!

De eerste open-deurtjes-quote zie je al als je de weelderige lush garden binnenloopt….

You are the journey!

En dan weet je: we zijn bij Seva Dubai. Hier is het super fijn toeven en ontsnappen aan die snelle wereld van downtown Dubai. Alsof het zomaar in bijvoorbeeld het hippiedorpje San Juan is op het fijne Ibiza… Ohww wat missen we dat ook! Maar dat terzijde want Seva Dubai is dus oprecht een bijzonder prettig alternatief.

Seva Table & Seva Experience

Seva Table & Seva Experience

We hebben het hier over Seva, een horeca-adres dat is onderverdeeld in Seva Table (ja precies, daar waar je kunt eten) en Seva Experience waar je yoga lessen kunt volgen en bijvoorbeeld ook rebalancing treatments kunt boeken. En meer van zulks. De mensen van Seva zelf noemen het de Magical Garden en zo voelt het ook. De besloten tuin is groen en geeft je het gevoel dat je tot rust mag komen.

Je kunt ervoor kiezen buiten te hangen aan lage tafels in de schaduw of binnen (die airco ook wel fijn natuurlijk) de kaart van het cafe is plant-based. Wifi is er wel maar de voorkeur gaat er naar uit je dat vooral niet gebruikt. Pak een boek uit de enorme boekenkast langs de wand en zak weg in de kussens. Geniet en laat even alles LOSSSSS!

Namaste! @sevatable