Spanje, Mallorca15 februari 2020, door Maartje

Heerlijk eenvoudige restaurants op Mallorca die je vast nog niet kende

Spanje, Mallorca, 15 februari 2020, door Maartje

Heerlijk eenvoudige restaurants op Mallorca die je vast nog niet kende

Wie zijn neus ophaalt voor eenvoudige restaurants waar het er allemaal nog wat ouderwets aan toe gaat (en waar de rekening uren op zich kan laten wachten) mag van ons niet naar een van deze heerlijk eenvoudige restaurant op Mallorca die je vast nog niet kende.

Sa Foradada + tapasbar Casa Alvaro

Sa Foradada + tapasbar Casa Alvaro

Wij vinden Sa Foradada, het eenvoudige paellarestaurant met een dijk van een uitzicht, precies om die eenvoud niet te versmaden. De oude chef geniet zichtbaar van zijn werk in de open keuken en paella aten we op Mallorca nergens beter. Wil je het vakantiestadje Sóller niet uit (aanrader: zoek hier, of hier in de buurt, je vakantieadres), dan wordt het wel wat lastig: de meeste restaurants zijn het best te bereiken met de auto, het eeuwige probleem met cute looking stadjes op vakantie-eilanden. Maar er is hoop: duik een kleine steeg in (Google Maps erbij is geen overbodige luxe) en ga tafelen bij tapasbar Casa Alvaro. Buiten zit je het leukst maar wie niet gereserveerd heeft, vindt binnen altijd nog wel een plekje. Meer dan vriendelijke service, typisch Spaanse tapas en dito paella voor vriendelijke prijzen.

Es Vergeret

Es Vergeret

Eveneens afgelegen, maar dan aan de kust in Cala Tuent is restaurant Es Vergeret al 45 jaar een must go. Het staat aan een van de maagdelijk witte stranden in het noordwesten en de paella is fantastisch. Iedere dag tot 18 uur open, daarna is het te donker hier.

In het woest aantrekkelijke stadje Deià is de hoofdstraat vooral bedoeld voor een toeristische wandeling al is Restaurant Nama een goede eindbestemming voor wie trek heeft in een moderne, let op, Aziatische keuken. Even wat anders. Reserveer en vraag naar een van de tafels achterin bij het open raam: daar kijk je uit over de vallei van Deià.

La Rosa Vermuteria & Colmado

La Rosa Vermuteria & Colmado

La Rosa Vermuteria & Colmado is de allergezelligste en meest stijlvolle Vermut bar van Palma. Boek hier rond 21:00 a 22:00 een tafeltje in het raam of bij de bar en je hebt een te gekke avond uit. Ook niet onbelangrijk: de hele decoratie wil je meteen naar je eigen keuken kopiëren. Normaal gesproken ben ik echt van de wijnen maar hier drink ik standaard de Vermut 5 petalos – 5 bloemblaadjes. Niet té zoet en met een fijn bittertje. Meer tips? Sure! Mijn favorieten van de menukaart zijn tomates variados (dat is een simpele tomatensalade maar de tomaten zijn o zo tasty van het eiland!) en de pulpa a feira (of nou ja, eigenlijk alle gerechten met pulpo).

Toque de Queda - tapasbar

Toque de Queda - tapasbar

Toque de queda betekent letterlijk avondklok. Dat is grappig want dit restaurant bestaat al minstens 8 jaar en het was één van de eerste Spaanse woorden die ik hier leerde want ja… Covid en hoe laat gaat de bar dan precies dicht wilde, nee móest ik weten). Dit restaurantje zit in een oude bakkerij en heeft de eeuwenoude oven in het pand laten zitten, eigenaar vertelde me dat het de oudste oven van het eiland was. Het is er knus en lekker ongedwongen. Je hebt ook verschillende zitjes waar je lekker met een groepje kunt zitten.

Vriendelijk personeel, lekkere tapas happen en de champagne serveren ze in een champagnecoupe (zoals het hoort).