15 februari 2020, door Maartje

5 heerlijk eenvoudige restaurant op Mallorca die je vast nog niet kende

15 februari 2020, door Maartje

5 heerlijk eenvoudige restaurant op Mallorca die je vast nog niet kende

Wie zijn neus ophaalt voor eenvoudige restaurants waar het er allemaal nog wat ouderwets aan toe gaat (en waar de rekening uren op zich kan laten wachten) mag van ons niet naar een van deze 3 heerlijk eenvoudige restaurant op Mallorca die je vast nog niet kende.

Sa Foradada + tapasbar Casa Alvaro

Sa Foradada + tapasbar Casa Alvaro

Wij vinden Sa Foradada, het eenvoudige paellarestaurant met een dijk van een uitzicht, precies om die eenvoud niet te versmaden. De oude chef geniet zichtbaar van zijn werk in de open keuken en paella aten we op Mallorca nergens beter. Wil je het vakantiestadje Sóller niet uit (aanrader: zoek hier, of hier in de buurt, je vakantieadres), dan wordt het wel wat lastig: de meeste restaurants zijn het best te bereiken met de auto, het eeuwige probleem met cute looking stadjes op vakantie-eilanden. Maar er is hoop: duik een kleine steeg in (Google Maps erbij is geen overbodige luxe) en ga tafelen bij tapasbar Casa Alvaro. Buiten zit je het leukst maar wie niet gereserveerd heeft, vindt binnen altijd nog wel een plekje. Meer dan vriendelijke service, typisch Spaanse tapas en dito paella voor vriendelijke prijzen.

Es Vergeret

Es Vergeret

Eveneens afgelegen, maar dan aan de kust in Cala Tuent is restaurant Es Vergeret al 45 jaar een must go. Het staat aan een van de maagdelijk witte stranden in het noordwesten en de paella is fantastisch. Iedere dag tot 18 uur open, daarna is het te donker hier.

In het woest aantrekkelijke stadje Deià is de hoofdstraat vooral bedoeld voor een toeristische wandeling al is Restaurant Nama een goede eindbestemming voor wie trek heeft in een moderne, let op, Aziatische keuken. Even wat anders. Reserveer en vraag naar een van de tafels achterin bij het open raam: daar kijk je uit over de vallei van Deià.