Spanje, Mallorca14 februari 2020, door Maartje

2 Heerlijke (print clash) hotels in het hart van Palma de Mallorca (copy paste naar huis graag!)

Spanje, Mallorca, 14 februari 2020, door Maartje

2 Heerlijke (print clash) hotels in het hart van Palma de Mallorca (copy paste naar huis graag!)

Gaan we hotels wegstrepen in Palma de Mallorca, dan blijven deze over: Hotel Mama en Hotel Cort. Twee hotels aan Plaça de Cort, een plein rond een eeuwenoude olijfboom waar ook het gemeentehuis van Palma staat. Hotel Cort is misschien iets jonger in look, feel en vibe dan Hotel Mama, maar verder hebben ze beide een voorliefde voor frisse kleuren en goddelijke print clashes.

Hotel Cort Palma de Mallorca

Hotel Cort Palma de Mallorca

De doet dit een met een klassieke Franse slag (Hotel Mama), de ander doet het op een meer surfachtige Scandi-voet (Hotel Cort). De haven van Palma (waar je je auto stalt), is nog geen tien minuten lopen. Verschillen? Hotel Cort staat tegen een heuvel gebouwd waardoor er veel hoogteverschillen zijn en terrassen op al die niveaus. Op de derde verdieping vind je een zonneterras, een bar voor drankjes en snacks en uitzicht over de stad met daarachter de zee. Het restaurant heeft dat never out of style brasseriegevoel met traditionele tegels op de vloer, brandende kaarsen en jazz uit de speakers.

Hotel Mama Palma de Mallorca

Hotel Mama Palma de Mallorca

De kamers van het jongere (sinds 2018) en net iets grotere (er zijn 32 kamers; bij Hotel Cort zijn dat er half zoveel) Hotel Mama ogen iets volwassener – de beachy print van Hotel Cort is hier vervangen door een bloemenprint die doet denken aan het Franse platteland. Het altijd-vakantie-sfeertje staat op naam van ontwerper Jacques Grange (die ook prinses Caroline van Monaco, Alain Ducasse en Francis Ford Coppola tot zijn clientèle mag rekenen) en het is er een beetje alsof je door een rek prachtige strandlakens loopt.