Frankrijk, Champagnestreek26 januari 2018, door Maartje

Champagnebar Hennequin & To Amsterdam

Frankrijk, Champagnestreek, 26 januari 2018, door Maartje

Champagnebar Hennequin & To Amsterdam

Hennequin & To aan de Ferdinand Bol in Amsterdam... Daarvan zou je al gelezen kunnen hebben dat het een champagnebar betreft. En champagnebar = moet je heen. Wij wel tenminste. In strakke draf. En wat blijkt: de Hennequin & To bubbels zijn heerlijk.

Dat ging zo ongeveer zo: we begonnen met een glaasje aan de bar van Hennequin uiteraard. Eigen champoepel? Jawel. Dat verdient wat extra aandacht, in het heel kort: de eigenaren Pascal Hennequin en Tobias Mensink vierden een van hun vele wijnreizen in de champagnestreek toen ze zomaar tegen de champagnewijngaard van de familie Hennequin aan liepen. Bleek dus hartstikke familie te zijn en zo kwam er een flesje van de bubbels mee naar huis. De rest is - met een flinke tijgersprong - geschiedenis (lees die geschiedenis vooral even hier maar even terug). We zaten dus lekker te bubbelen aan de bar waarna we al snel overgingen op tafelen. Want be aware. Je gaat niet ‘even’ eten bij Hennequin & To. Oke, dat kán wel, maar je doet jezelf tekort want de twee weten van wanten, en niet alleen wat betreft eerder genoemde o zo lekkere champagne.

hennequinto

Op het menu (toen wij aanschoven) van de betere, hard core vleesbereidingen (wilde eend en hertenbiefstuk) tot kikkerbillen met een heerlijke polenta en salsa verde. Wat verder? Een opvallend goede steak tartaar met perfect 63 graden ei waar de tafelpartner maar niet over op kon houden. En een overheerlijk gerecht met zwezerik, mocht je daar nou verzot op zijn. Het menu, en dat vinden we leuk, is allesbehalve standaard is (hence de kikkerbillen), alles met de Franse slag.

Hennequin & To

Liefs, Bloeme