28 maart 2020, door Maartje

Het bredase Boerschappen bezorgt nu door heel Nederland

28 maart 2020, door Maartje

Het bredase Boerschappen bezorgt nu door heel Nederland

De randstand mag misschien net wat beter bedeeld zijn als het aankomt op biologische, originele en gezonde thuisbezorgd-services maar Brabant heeft Boerschappen, een initiatief van de Bredase Stéphanie en Stijn. Het koppel haalt rechtstreeks van de boer groenten, fruit, vis en vlees en stopt dat in kratten die ze voorheen door heel Brabant bezorgen, en. tegenwoordig ook door de rest van Nederland! En met rechtstreeks bedoelen we ook rechtstreeks: grote klompen zand aan je aardappel is geen uitzondering – alles is gisteravond of vanochtend vroeg geoogst.

De boeren (twee jaar geleden nog 8, inmiddels zijn dat er ruim 50 and counting) laten de tomaten voor Boerschappen net wat langer hangen zodat ze voller van smaak zijn, en de biefstukken zijn steevast zes weken gerijpt.

Boerschappen

Boerschappen

Je kunt kiezen tussen een Oogstbox, een Verse Vangst box, een Vegan box een Complete box en een fruittas, en je kunt aangeven uit hoeveel personen je gezin bestaat. Maak je keuze en Boerschappen worden aan de deur bezorgt, inclusief twee receptensuggesties en regelmatig een ‘verrassing’ zoals een potje honing of stuk kaas. Er zit standaard meer in de krat dan je nodig hebt voor die meegeleverde recepten waardoor je gedwongen bent ook zelf creatief met je eten bezig te zijn. De hoeveelheid die wordt ingekocht, is nauwkeurig afgepast doordat bekend is welke klanten welke boxen hebben besteld waardoor er geen derving is. Wat overblijft, gaat naar de winkel, Faim, op het voormalige fabrieksterrein van zoetwarenfabriek Faam.

dit zegt boerschappen zelf:

dit zegt boerschappen zelf:

Dagelijks rijdt Boerschappen langs tientallen boeren in de regio en maakt hier boodschappenboxen in verschillende variaties van. De boeren waar wij mee samenwerken zijn kleinschalig, hebben onmetelijk veel liefde voor hun dieren, gewassen, omgeving en product. Deze liefde gaat ver, en eindigt bij de puurste en lekkerste Boerschappen die wij dagelijks voor jou ophalen.

Boerschappen bevatten geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen, dieren krijgen tijd om op te groeien en er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen of slechte E-nummers toegevoegd. En uiteraard zijn Boerschappen altijd super vers omdat we ze in de ochtend voor jou ophalen. Daarnaast supporten we hiermee kleinschalige lokale boeren en krijgen zij een eerlijke prijs voor hun – met liefde geproduceerde – producten.

 

Boerschappen, Liniestraat 29, Breda, boerschappen.nl