18 april 2019, door Nina van Hilst

Het festival seizoen is geopend: Hemeltjelief! Festival 2019 in Amsterdam

18 april 2019, door Nina van Hilst

Het festival seizoen is geopend: Hemeltjelief! Festival 2019 in Amsterdam

Hemeltjelief! Festival 2019 heeft als thema: Als een raket. Het heelal, sterren, disco invaders en ronkende raketten. Op 30 mei neemt dit hemelslief universum de NDSM weer over. Bands, DJ’s, kunst, activiteiten voornamelijk voor jong, bier voornamelijk voor oud en een dag die vol staat van avonturen en verrassingen.

30 mei - Hemeltjelief! Festival 2019

30 mei - Hemeltjelief! Festival 2019

Het eerste echte festival van Nederland met lente- en zomergevoel is toch altijd wel Hemeltjelief!. De kick-off voor een dansende zomer. Een kick-off in de vorm van een gezellig zooitje met fijne muziek en veel te ontdekken en doen. Hemeltjelief! is ook zo leuk doordat het voor mensen met en zonder kinderen is opgezet.

Voor kinderen is er ook dit jaar weer de – lachwekkende voor de kijkers – mini disco. Discappolo 11 is de enige ‘club’ die enkel toegankelijk is via de glijbaan. En waar je binnen kunt dansen met je skippybal. Ook volwassen kinderen mogen de Discapollo in. Voor de echte mini’s is er Babytje-lief waar naar klanken from out of space geluisterd kan worden en met instrumenten worden gespeeld. De Space Rups komt van de Vlinderplaneet en speciaal geselecteerde space kids mogen mee in de mega rups voor een tocht over het terrein en schilderen op een geheime locatie. Dat de kids zich de hele dag vermaken zit wel goed. Je enige zorg is nu nog om ze ooit nog mee naar huis te krijgen.

Bij Het Magnetische Veld en De Atmosfeer spelen bands en DJ’s als KAUW – de meest opkomende Underworld-achtige act van Nederland -, Boka de Banjul, Valvetronic Brassband, Esta Polyesta, Elvin Usidame en meer. Van 12.00 tot 23.00 is het festival gaande. Om vervolgens door te rollen In ’t Zwarte Gat – de roemruchte after – bij Noorderlicht. Dit jaar zijn er tevens losse avondkaarten te koop waarmee je vanaf 18.00 uur – wanneer het mini-volk al naar huis is – kunt aanhaken. Natuurlijk is er een kampvuur, missen we de boot en zijn we de dag erna stukken van de dag kwijt. We kijken nu al uit naar een stralende dag op planeet Hemeltjelief!.

30 mei 2019 – Hemeltjelief! Festival
Noorderlicht NDSM Amsterdam
12.00 tot 23.00 en de after tot 03.00 uur
www.hemeltjelieffestival.nl