21 april 2022, door Isa de Laat

De Landgoedfair bij Heerlijkheid Mariënwaerdt is heerlijk vertoeven voor jong en oud

21 april 2022, door Isa de Laat

De Landgoedfair bij Heerlijkheid Mariënwaerdt is heerlijk vertoeven voor jong en oud

Middenin de bossen, tussen Utrecht en Den Bosch, daar kom je tot rust bij Heerlijkheid Mariënwaerdt. Bij dit familielandgoed van ruim 1.000 hectare (das dus is echt huge) in Beesd, draait het om natuur en duurzaamheid. Jij vraagt, zij draaien:  je kunt er fietsen, wandelen, winkelen, eten, borrelen, overnachten of een feest geven. En 17 t/m zondag 21 augustus (2022), dan gaat het jaarlijks echt los tijdens de vijfdaagse Landgoedfair. Leuk voor jong en oud. De Landgoedfair bij Heerlijkheid Mariënwaerdt is heerlijk vertoeven voor liefhebbers van het échte buitenleven.

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Laten we bij het begin beginnen: Heerlijkheid Mariënwaerdt dus. Een landgoed zo gevarieerd als deze, dat zien we maar zelden. Sinds 1734 (is ff geleden) is Heerlijkheid Mariënwaerdt in bezit van de familie van Verschuer. De vakantiehuisjes zijn heerlijk. En de activiteiten zijn ontelbaar, allemaal met duurzaamheid hoog in het vaandel.

De landbouw is geheel biologisch en dat zie je terug in bijvoorbeeld een eigen landgoedwinkel. Denk aan eigen gemaakte kaas, chutneys, jams en olie. Ahja, een aantal dingen uit die landgoedwinkel komt van de Holstein-Friesian koeien die grazen in de wei. De eigen kudde Lakenvelders koeien zorgen voor biologisch vlees en dan is de cirkel rond. Nadat je in de landgoedbakkerij bent geweest voor granola, koekjes en brood. Maar de befaamde appel- en walnotentaarten naar geheim recept van de oude Barones zijn echt de moeite.

Zo, dat biologische rondje hebben we gehad, kunnen we nu het terras op bij het restaurant met eigen bier. Nog leuker: picknicken bij de Notenlaan onder de walnotenboom of bij de Appeldijk, met uitzicht op rivier de Linge. Je bent tenslotte niet voor niks in de natuur.

Natuur, eigen producten, voorzieningen en de ruimte; vraagt natuurlijk om meer. Dachten zij een lange tijd terug ook zo over en daarom ontstond de Landgoedfair. Die festivals waarbij we de helft van de tijd staan te zweten in een tent hebben we al genoeg deze zomer, bij de Landgoedfair op Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd sta je met je voeten in de natuur.

Van woensdag 17 t/m zondag 21 augustus 2022 wordt het georganiseerd en het thema luidt ‘Fris en fruitig’. Je vindt er hippe, kleine shops, foodtrucks en livemuziek. Van kleding en accessoires, tot antiek, brocante en leuke (cadeau)artikelen voor huis en tuin. De workshops, demonstraties en kinderactiviteiten beloven veel goeds. Kunnen de ouders neerploffen op een van de terrassen.

Inmiddels is het een van de grootste fairs van Nederland. Ook leuk, kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Een kaartje kost €15 per persoon, maar zijn online met korting te bestellen voor €12,50.

Meer informatie of een ticket kopen kan hier.