Nederland, Veluwe9 maart 2024, door Julia Leijzer

Het fijnste natuurhuisje op de Veluwe: Het Hygge Hutje

Nederland, Veluwe, 9 maart 2024, door Julia Leijzer

Het fijnste natuurhuisje op de Veluwe: Het Hygge Hutje

Op een droomlocatie in de Veluwse natuur in Schaarsbergen vind je het fijne Hygge Hutje. Met een hottub, hangstoel en houtkachel is dit een primeur onder de natuurhuisjes en de ideale escape van het drukke stadsleven, dit is genieten met je familie en vrienden op z'n best. Dit houten huisje bevindt zich aan de rand van het bos, hier loop je binnen no time de Veluwse natuur in en geniet je van versgebakken pannenkoeken om de hoek en een versgezet koffietje op je eigen veranda. In de Hygge Hut is het urenlang knus spellen spellen, films kijken op de bank, kokkerellen en snacken. Dit is nou zo'n natuurhuisje waar je net zo graag binnen vertoeft als buiten; we houden van de natuur, we houden van de Veluwe, we houden van het Hygge Hutje.

Een weekend in de Hygge Hut

Een weekend in de Hygge Hut

Geniet van de rust, vrijheid en ontspanning in een sfeervolle en bosrijke omgeving. Oftewel, de Deense kunst van het leven. Wij waren al verkocht bij de naam en wilden dit met eigen ogen ervaren. Eigenaren Mariëtte en Freek heten je met liefde welkom in hun tiny hutje in het Veluwse paradijs. De twee komen uit het stadse leven in Utrecht en vielen als een blok voor de Veluwe, deze liefde delen ze maar al te graag met de medemens. Zo nodigen ze je uit om de rust van de natuur zelf te ervaren.

Als een kind zo blij

Bij binnenkomst voel je je als een kind zo blij en ren je het liefst het huis door om te spotten wat er allemaal voor schatten te vinden zijn in de Hygge hut. Ken je dat gevoel dat je als kind hebt wanneer je iets nieuws ontdekt, en het superleuk is? Wij werden verliefd op de bank vol kussens en spellen, bednisjes voor de kids en houtkleurige Hygge-inrichting. Ook de koffiemokken, cosy dekens, kookplaat en hoge plafonds waren favoriet. This place has it all. 

‘s Ochtends word je wakker met fluitende vogels op de achtergrond terwijl je een ochtendmeditatie doet vanuit de veranda, vervolgens maak je je klaar voor een wandeling door de Hoge Veluwe eindigend met een cappuccino bij de Weverlodge. Sluit je dag voldaan af in de hottub, terwijl je uitkijkt op de boshuisjes omringd door lichtbollen.

Vertoeven op de Veluwe

Vertoeven op de Veluwe

Een fijne plek in de Gelderse streken van ons eigen kikkerlandje: De Veluwe. Het barst hier van de wandelroutes over klompenpaden en dwars door het Kootwijkerzand, ook de paarskleurende Postbank is een glimpse waard. De kans is groot dat je wilde dieren spot, hier is geen safari door Afrika voor nodig.

Must do's: Kröller Möller museum, Wever Lodge en Big Five

En wat kun je nog meer allemaal doen tijdens je stay in de tiny hut? Rondom het Veluwse Schaarsbergen is genoeg te beleven, ook wanneer het regent. Zo kun je cultuur snuiven in het Kröller Möller museum voor de grootste Vincent van Gogh collectie, koffie met de beste carrot cake van je leven eet je bij de Wever Lodge onder het genot van een potje dammen. Wandel langs The Big Five (ja, dé wilde dieren van de Veluwe) en eet een nostalgisch maaltje in Pannenkoekenhuis Den Strooper. Zo’n topdag eindig je natuurlijk in je eigen Hygge Hut. Oogjes dicht, snaveltjes toe.

Een luxueus natuurhuisje

Een luxueus natuurhuisje

Tiny houses zijn er in alle soorten en maten, het kan er op de foto nog zo esthetisch uitzien maar je weet nooit waar je daadwerkelijk verblijft. Wij zijn Barts Boekje niet als we niet alleen het beste van het beste aanbevelen, dit natuurhuisje op de Veluwe is door onze eigen keuring gekomen. Met een vaatwasser, palletkachel, lekkere douche en calming hygge interieur is dit nou zo’n accommodatie die je MOET bewaren. Oh en dan hebben we het nog niet over de barbecue, gezamenlijke vuurplaats en hangstoel (!), aan ALLES is gedacht!

 

Jouw stay in het Hygge Hutje

Het Hygge hutje is bij uitstek de ideale locatie voor een escape van de stad: een week remote werken in de natuur, weekend wandelen met de fam, of creatief schilderen vanaf de veranda. Just go, en genieten maarrr!

Hygge Hutje