21 maart 2019, door Maartje

Het Greenpeace Plastival: een festival tegen plastic

21 maart 2019, door Maartje

Het Greenpeace Plastival: een festival tegen plastic

Natuurlijk heeft het festival een serieuze boodschap. Alleen wordt dit verpakkingsvrij verpakt in een wel heel gezellig jasje. Workshops, muziek, foodtrucks, talks, films, kunst en muziek. En - hier moesten we extra hard om lachen - therapie voor je klimaatdepressie. Het redden van de planeet wordt zo een missie waar je bij wilt zijn.

Plastival

Plastival

Het Plastival is een event van de Plastic Monster Ship Tour. Grote producenten worden aan de oren getrokken om verantwoordelijkheid te nemen voor de enorme berg plastic waar we de komende 10.000 jaar nog aan vast zitten. Bedrijven als Unilever, Coco-Cola en Nestlé zijn enkele van deze boosdoeners. Greenpeace spoort ze aan om te investeren in hervulbare of herbruikbare verpakkingen. Op het festival kun je onder andere het Plastic Monster-schip zien, een reusachtig kunstwerk van plastic afval. Na het festival wordt het monster per schip terug naar de vervuiler gestuurd.

Op de website van Greenpeace vind je het complete programma. Zo zijn er talks van filosofen en wetenschappers. Is er een film van de Plastic Soup Surfer. Leer je via een workshop over plastic en hoe je verpakkingsvrije DIY verzorgingsproducten maakt. Natuurlijk is er de hele dag muziek en lekker eten. Op de plasticvrije markt kun je inspiratie opdoen voor een plasticvrijer leven. En mag je aan boord komen gluren van het Greenpeace schip Beluga.

Plastival is helemaal gratis. Zondag 24 maart van 12.00 tot 20.30 uur bij het Labyrinth aan de Waalkade in Nijmegen.