Spanje, Ibiza26 februari 2021, door Barts Boekje

Natuurlijk Ibiza: hiken met kids op het o zo mooie Ibiza

Spanje, Ibiza, 26 februari 2021, door Barts Boekje

Natuurlijk Ibiza: hiken met kids op het o zo mooie Ibiza

Als we straks eindelijk weer naar ons geliefde Spaanse eiland (HALLO IBIZA) mogen reizen, zullen we merken dat ook hier vakantie vieren inmiddels een iets andere insteek gekregen heeft. Zo stonden we een zomer geleden nog in een fancy dress, front row bij de hipste clubs en hotste underground party’s maar is het nu toch echt tijd geworden om ons plezier ergens anders te gaan zoeken. We hebben hier in het verleden weleens vaker gepleit voor een good old island hike, maar ook voor degenen die dit jaar van plan zijn om met het hele gezin op pad te gaan (fingers crossed dat het kan coronawise), is er nu extra goed nieuws. Wij ontdekten namelijk de onlangs gelanceerde website Natuurlijk Ibiza waar allerlei informatie te vinden is over het ontdekken van Ibiza’s natuur met het kroost. 

 

Begrijp ons niet verkeerd: eten, drinken en slapen staan op Ibiza uiteraard nog steeds zeer hoog op ons verlanglijstje en tips voor nieuwe hotspots op dit vlak zullen dan ook snel volgen, maar wie besluit om eens van het welbekende pad af te wijken (het pad van de natuur i.p.v. die van de rosé in dit geval), zal versteld staan van al het moois dat Ibiza voor ons nog in petto heeft. 

Want ook al denken we het eiland op ons duimpje te kennen. Na jarenlang vele secret baaitjes, citroenboomgaarden en bloemenvelden bezocht te hebben, merkten wij dat toen we te voet gingen exploren, we het échte Ibiza pas begonnen te ontdekken. Doordat het eiland ook nog eens een jaar lang de tijd had om tot ultieme rust te komen (coronawise dan), begrijp je vast dat de natuur hier momenteel optimaal opbloeit. Wat voor leuks en sportiefs kun je dan samen met het gezin doen in de natuur? Hiking met de kids it is! 

Natuurlijk Ibiza

Natuurlijk Ibiza

De Nederlandse initiatiefneemster en eilandbewoonster Juliette was jarenlang werkzaam als producer van grote events, weddings en tv programma’s, maar sinds de lockdown is zij met haar gezin met 2 kleine kinderen begonnen aan een heel ander avontuur en besloot zij de natuur in te trekken. Op haar blog deelt zij allerlei tips & tricks en zijn er tientallen routes te vinden van maximaal 5 km lang, allemaal kidsproof. 

Verrassende wandelingen via bospaadjes en langs rotswanden die leiden naar verborgen baaitjes en echte hidden gems. Naast alle routes deelt zij hier haar eigen ervaringen en praktische informatie. Zo vertelt Juliette bij elke wandeling hoe lang zij over de route deden, waar het begin en eindpunt te vinden is, of er veel of weinig schaduw is en waar onderweg de beste picknickspots zijn (dat laatste is dan weer handig om te weten, mocht je alsnog die fles rosé willen opentrekken).

Bekijk hier de website voor tips en tricks om goed voorbereid te gaan hiken met of zonder kids en om leuke routes te ontdekken!