23 juni 2017, door Barts Boekje

Hofhouse, Den Haag

23 juni 2017, door Barts Boekje

Hofhouse, Den Haag

Jawel, jawel, het is zover. Eindelijk - en dat geldt dan vooral voor de Hagenezen onder ons - mogen we typen dat Hofhouse haar deuren geopend heeft in Den Haag, en we couldn’t be happier. Aan de Rijnstraat, vlakbij station Den Haag Centraal vind je de supergrote serre waarin verschillende min restaurants huishouden, inclusief grote palmbomen en ander groens. In zes vaste keukens worden allerlei heerlijke gerechten bereidt, van burgers met knoflookfriet (geloof ons: intens, dus samen delen of ná je date) bij Burgerz, tot verse pizza’s uit de oven van Da Portare VIA (met bijvoorbeeld truffel, of een blanke pizza met asperges!). Daarnaast vind je in Hofhouse de keuken van Toastable, waar ze giga tosti’s voor je bouwen. Een meer dan puike combinatie van ingrediënten op heerlijk brood. The Fajita bevat bijvoorbeeld jalapeños, kip en cheddar en op The Vegan zit onder andere hummus met gerookte amandel. En ze hebben er ook heerlijke koffie om mee te nemen, to go, lekker makkelijk als je een sprintje moet trekken naar de trein.

Hofhouse, Den Haag open 2

Ook SLA is van de partij in de glazen serre van Hofhouse, en – primeur – op deze specifieke locatie kun je niet alleen een salade, maar ook je eigen breakfast bowl samenstellen. Kies uit SLA’s favoriete bowls, van overnight cinnamon oats tot de green smoothie bowl en (warme) vanille porridge. Of maak er een ontbijt feestje van en stel je bowl lekker zelf samen. Bijvoorbeeld warme cinnamon porridge met banaan, extra kaneel amandel granola en amandelboter. Gegarandeerd een goed begin van je dag.

Hofhouse, Den Haag open NOOMI MADMEX

De twee andere vaste keukens van Hofhouse zijn NOOMI, een Aziatische keuken met verschillende soorten ramen en steamed buns met kip of garnalen. En MadMex, een Mexicaanse keuken met taco’s, burrito’s, nachos en quesadillas, inclusief Mexicaanse limonades in de koeling.

Maar dat is nog niet alles. Naast deze zes vaste keukens, zullen ieder seizoen twee pop-up keukens huishouden in Hofhouse. De komende tijd is dat ten eerste de keuken van Zilt & Zalig, die je verblijden met mooie verhalen achter verschillende speciale oesters en binnenkort ook kaviaar en kreeft. En ten tweede staat dit seizoen de gepassioneerde dame van Lekkernijs voor je klaar achter haar ijskar. Zij bereidt voor je neus een verse nitro sorbet, door stikstof op een bepaalde smaaksubstantie te schenken. Zo proef je hier de smaken rabarber en framboos of haal je een bolletje cocktail sorbetijs van cava met limoen.
Hofhouse, Den Haag open 5 ZILT LEKKERNIJS

En dan is er, last but not least, nog de vaste Hofhouse bar, een prachtig lange bar waar je terecht kunt voor speciale cocktails, gin, bieren en meer. De barmannen hebben er verstand van, dus vraag naar hun specialiteiten of vertel waar je zin in hebt en er verschijnt gegarandeerd een speciale cocktail (ook alcoholvrij!) voor je neus. De pearls of passion bijvoorbeeld, passievrucht smaak met schattige zilveren pareltjes in je glas. Kun je vervolgens mooi afsteken op de groene velvet banken tussen de palmbomen, over tropisch gesproken. Stijlvol en prachtig ingericht, Hofhouse gets it. Hofhouse.

Vanwege de opening zal er op zondag 25 juni 2017 een proeverij met live muziek plaatsvinden. Extra reden om even een kijkje te nemen naar deze hotspot die de stad nu rijker is!