Nederland, Den Haag3 maart 2021, door Maartje

Restaurant Jamey Bennett, Den Haag

Nederland, Den Haag, 3 maart 2021, door Maartje

Restaurant Jamey Bennett, Den Haag

The name is Bennett.. Jamey Bennett. Waar in Amsterdam de hippe restaurants als paddenstoelen uit de grond blijven schieten, is er in Den Haag toch aanzienlijk minder plek om hip aan een g&t te nippen, al dan niet vanuit een mooie Chesterfield. Maar het kan en het kan goed en dan wel bij Jamey Bennett. Het pand waar voorheen restaurant Juliana’s gevestigd was, is vrijwel volledig op de schop gegaan. Er is meer licht, meer sfeer en meer ruimte. Alles geïnspireerd door de mysterieuze Britse spion Mr. Bennett. Bij binnenkomst doet het restaurant huiselijk aan, een sfeervol en modern ingerichte woonkamer, waar je rustig bij kunt kletsen voor de open haard. Uiteraard met een gin tonic, want de bar biedt ruime keuze: van een mediterrane Hermit met zeekraal en grapefruit tot een roze Warner Edwards Victoria’s Rhubarb gin met granaatappel. Een mond vol, maar laatstgenoemde is gemaakt met rabarber die oorspronkelijk in de tuin van Queen Victoria heeft gegroeid. Over Britse posh gesproken.

Voorbij de bar loopt de zaak door naar beneden, of naar boven. Een lange – jawel – Chesterfield siert beneden de donkergrijze muren en vanaf boven heb je mooi zicht over de hele zaak. Let beneden vooral ook even op de lamp in de vorm van een revolver, gemaakt van ouderwetse Meccano. Ook naast de open haard vind je dergelijk werk van Billy Leliveld, die zich liet inspireren door de Meccano van zijn oom Jan.

Je kunt bij Jamey de hele dag terecht, van ’s ochtends vroeg (huisgemaakte granola!) tot ’s avonds laat (voor charcuterie als chique late night snack bijvoorbeeld). De dinerkaart is een verzameling van exotische gerechten, bedoelt om te delen. Al kun je de krabkoekjes met avocado beter lekker helemaal voor jezelf houden (of natuurlijk gewoon meerdere porties bestellen). Favoriet zijn de rauwe filodeeg dunne tonijnpizza, de krokante inktvis met miso, aïoli en pesto gegarneerd met inktvisinkt en de pork ribs zoet gelakt met cola. Voor de minder exotische types die even moeten slikken als ze horen van de Peruviaanse ceviche en de ha kau (chinees garnalenpasteitje) serveert Jamey Bennett ook klassiekers als carpaccio, steak tartaar en verschillende salades.

Aanhangers van het geloof in de toetjesmaag komen echter minder aan hun trekken bij Jamey Bennett. De cheesecake is aan de saaie simpele kant en het chocolade-lava-taartje met gezouten karamel droop minder spectaculair over het bord dan gehoopt. Minder exotische toetjes dan verwacht dus, al maakt de cocktailkaart – en hadden we al gin gezegd? – een hoop goed.

Liever buiten zitten nu de zomer er weer aan komt? Strijk dan neer op het terras dat praktisch heel het Haagse plein de Plaats in beslag neemt (jawel, er is plek voor 280 man dus neem je vrienden mee!). Genieten van je uitzicht op de oh óh zo fijne skyline van Den Haag. Niet vergeten even breed met je gin tonic te zwaaien naar het Torentje van Rutte.

Jamey Bennett.