Nederland, Amsterdam8 oktober 2017, door Maartje

Hotel Buiten Amsterdam (Slotervaart)

Nederland, Amsterdam, 8 oktober 2017, door Maartje

Hotel Buiten Amsterdam (Slotervaart)

Het is het tweede Amsterdamse hotel dat zich een hotel noemt maar geen hotel is (net als restaurantfavoriet Hotel de Goudfazant), hoewel de plannen voor de mogelijkheid om daadwerkelijk te kunnen blijven overnachten nog niet helemaal van tafel zijn in het geval van het nieuwe Hotel Buiten. Ja, Hotel Buiten Amsterdam was al, maar dat was de 1.0 versie. Dinsdag 10 oktober opent voor de echt de 2.0 versie aan de Sloterplas.

De Sloterplas is één van de Amsterdamse gebieden (en een parel) waar de gemeente - terecht - de komende tijd meer in investeert. Het is namelijk een pracht van een gebied en toch nagenoeg onontdekt. Lees: hier ga je vast en zeker in de zomer van 2018 rondhangen, beloofd. Niet in de laatste plaats vanwege de fijne horeca die zijn deuren opent rond de plas. Nu al, nog voor de winter gekomen is zodat zodra de zon schijnen gaat, de luitjes van Hotel Buiten helemaal klaar zijn voor de grote meute. Tenminste, zo zien wij dat.

Moet je doen namelijk, in grote getalen naar de Sloterplas, met dank aan het frisse, nieuwe Hotel Buiten. Ga 'onthaasten op dit unieke stukje Urban Nature', zo zeggen ze zelf. Goed punt. Hotel Buiten staat namelijk heerlijk rustig aan de noordzijde van de Sloterplas op een klein schiereiland, aangrenzend aan de vijver. Waar je straks als de zon weer schijnt in kunt duiken. Tot die tijd is het uitzicht op de Sloterplas om door een ringetje te halen, net als de Amsterdamse kruidenthee met huisgemaakte taart, geserveerd in een aantal naast elkaar geplaatste en gestapelde zeecontainers. Gestapeld: er zijn twee verdiepingen en vooral de bovenste is dankzij de ramen in het plafond heerlijk licht, het hele jaar door.

Meer slenteren langs de waterkant in de winter? Check 15 x Strandtenten in de Winter

Thee en taart, ja, maar er zijn ook speciaalbiertjes en oesters te bestellen, net als garnalenkroketten van Holtkamp en dinargerechten voor onder de 15 euro: het duurste maal is een bavette met seizoensgroente voor 14 euro. Er is een burger voor minder dan een tientje, steak tartaar, Bretonse vissoep en roodbaarsfilet. Iedere dag van de week van 12 tot middernacht.

Hotel Buiten

foto via @maritsaladini