Nederland, Amsterdam21 oktober 2017, door Maartje

Hotel Buiten Amsterdam (Sloterplas)

Nederland, Amsterdam, 21 oktober 2017, door Maartje

Hotel Buiten Amsterdam (Sloterplas)

Afgelopen zomers gingen we al geregeld naar het strandje aan de Sloterplas voor some beachy vibes, dichtbij huis. Ofwel naar het Sloterstrand, zoals de zandstrook aan de noordkant van de plas tegenwoordig heet, om daar een paar uurtjes in een gratis gehuurde strandstoel te hangen (wij) of op een oplaasdonut te dobberen (het kroost). Dat we de weg naar Nieuw-West aan Zee ook volgend jaar zeker weer weten te vinden, is mede te danken aan de komst van het heerlijke Hotel Buiten.

Barts Boekje - hotel buiten

Het café-restaurant (‘het is hier geen hotel’) is sinds vorige week open voor een perfect bakkie koffie, huisgemaakte taart, heel ok flammkuchen, lokale biertjes en een stevige bio burger. Je mini kan kiezen uit verschillende sapjes die net even anders zijn dan de geijkte limo. In de zomer gaat ook de kiosk open en scoor je hier een puntzak friet of een biologisch schepijsje. Er is ons bovendien een gezellige speelhoek beloofd, kinderstoelen en een plek op je baby te verschonen. Die zijn er op dit moment, maar iedereen is hier dan ook druk met de laatste puntjes op de i. Komende zondag is namelijk de feestelijke opening van deze nu al favoriet aan de Sloterplas.

Dit alles-behalve-een-hotel is dankzij crowdfunding tot stand gekomen en de uitbaters hebben het pand samen met een groep buurtbewoners ontworpen. Oude zeecontainers vormen de basis, er is een enorme glazen pui (zo licht, en dat uitzicht!) en voor de bar zijn onder andere gekapte bomen uit het Vondelpark gebruikt. Ook voor het interieur is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Buiten wordt een moestuin aangelegd en kunnen de kleintjes heerlijk spelen tussen de bomen. En op het dak, daar pak je naar ons idee in de zomer van 2018 een sublieme zonsondergang mee.

Hotel Buiten, TH J Lammerslaan 3, hotelbuiten.nl

x Jorien