Nederland, Veluwe9 april 2024, door Teun Tielen

Vliegen over de Veluwe bij Van der Valk Hotel de Cantharel in Apeldoorn

Nederland, Veluwe, 9 april 2024, door Teun Tielen

Vliegen over de Veluwe bij Van der Valk Hotel de Cantharel in Apeldoorn

Bij Van der Valk Hotel de Cantharel in Apeldoorn kun je veel meer dan alleen slapen. Sterker nog, je hebt er amper tijd om te slapen, want er zijn teveel andere dingen om te doen. Zo kun je er vliegen over de Veluwe, films kijken of heel hard (en vals) zingen in privé-bioscoopzalen en de karaokeruimte, en heerlijk eten bij Bistro Martinus en Huisje James.

Te land, ter Zee en in de Lucht

Te land, ter Zee en in de Lucht

Ken je ‘Te land, ter Zee en in de Lucht’ nog? Dat ene programma wat (helaas) niet meer op tv is. Blijkbaar vonden ze dat bij de Cantharel ook jammer, want ze hebben hun eigen real life versie neergezet. Te land kun je de Veluwe verkennen op onder andere E-Choppers, fietsen, in een paardentram of Land Rover (daarvan hebben ze ook elektrische kinderexemplaren). Zee is er niet op de Veluwe, wel twee zwembaden. Een binnen, en een buiten in de wellnesstuin, waar je ook de bruisbanken en saunahuisjes vindt. Dan nog de lucht. Vliegen doe je niet als een Valk maar in een luchtballon. Hotel de Cantharel heeft sinds kort haar eigen exemplaar waarin je als gast een ballonvaart over de Veluwe kunt maken.

The Q lounge

The Q lounge

In ‘The Q Lounge’ kom je voor Quality time met een hoofdletter Q. De Cantharel heeft een aantal knusse privé-bioscoopzalen waar je met maximaal vijf personen (altijd een goede plek dus) je eigen film of serie kunt streamen. Popcorn hoef je niet zelf mee te nemen, die komen ze gewoon brengen tot in de zaal. Als je wilt zelfs met een cocktail. Die helpt vast om in de stemming te komen voor de volgende activiteit. Naast de bioscoopzalen is er in The Q Lounge ook een privé karaokeruimte met lichtgevende dansvloer.

Bistro Martinus en Huisje James

Dan nog even over de restaurants. Bij Bistro Martinus schuif je aan voor gerechten gebaseerd op de Franse keuken. En dan is er nog Huisje James, midden in het groen. Je komt er via een lang grindpad (de hakkendragers onder ons krijgen een lift met de golfkar), wordt er vervolgens ontvangen met een glas bubbels en dan maakt het niet uit of je binnen zit of buiten; je zit hoe dan ook goed. Naast de mooie looks – het rietgedekte huis had niet misstaan in een sprookjesboek – is het een heerlijke plek om een lang weekend te vertoeven. Binnen een knapperend haardvuur, kunst aan de muren, de tafels wit gedekt en de bedden zacht. Er zijn vuurkorven aanwezig en het eten is er heerlijk.

Hotel de Cantharel