Spanje, Ibiza6 juli 2021, door Maartje

Hotel La Torre del Canónigo, Ibiza (Ibizastad)

Spanje, Ibiza, 6 juli 2021, door Maartje

Hotel La Torre del Canónigo, Ibiza (Ibizastad)

Wie een beetje goed op zat te letten, spotte bij onze Ibiza hotspot lijst (oké, oké, het is nogal een waslijst, maar het is dan ook ons favoriete Europese eiland so sue us ;-) Hier lees je de lijst hotspots op Ibiza) al restaurant Corsario Ibiza, een verstopt restaurant aan de rand van Ibiza stad, bovenop een berg. Helemaal niet zo bekend en (mede daarom?) des te leuker.

Maar eerlijk is eerlijk: het hotel waartoe het restaurant behoort, verdient zelf ook nogal wat aandacht. Meet Hotel La Torre del Canónigo, Ibiza (Ibizastad). Zelf noemen de eigenaren hun hotel een 'oude plek met een moderne ziel' en dat is precies goed geformuleerd: beeldschoon klassiek op de heuvel van Dalt Vila (de oude stad van Ibiza), op en top Spaans en ondertussen voorzien van alle moderne luxe en design details die het hotel tot een absolute topper maken. Razendsnel op naar Hotel La Torre del Canónigo, vertrouw ons maar.

Hotel Torre Del Canonigo, Ibiza

Hotel Torre Del Canonigo, Ibiza

Allereerst is er die onovertroffen locatie in Ibiza stad, waarmee je heerlijke avonden op loopafstand hebt (al moet je dus ook op z’n minst een avond in het hotelrestaurant aanschuiven!) én je toch in de luwte zit in een van de prachtige straatjes van de eeuwenoude stad (net buiten Dalt Vila, de Oude Stad). Die locatie zorgt er meteen voor dat je vanaf het terras en het zwembad (HET ZWEMBAD!) een fantastisch uitzicht hebt over de stad en de zee: nogal een picture perfect kunnen we je vertellen, hoor. Het is alleen om die redenen al Ibiza zoals Ibiza zou moeten zijn: tikkie chic, tikkie boho, weg van alle opsmuk en gewoon heel erg waanzinnig mooi. En dan zijn we nog niet eens binnen geweest…

Binnen heb je dat klassieke Spaanse waar we het al even over hadden: dikke muren van onbehandeld steen, een traditioneel Balearisch interieur met terracotta vloeren, moderne (mooie!) kunst en zomerse printclasses. Dat ‘binnen’ is trouwens verdeeld over drie verschillende gebouwen die met elkaar zijn verbonden door een terras met solarium. Hotel La Torre del Canónigo is overigens gebouwd op het terrein van een UNESCO-werelderfgoed: een Romeinse acropolis. Weet je dat ook weer. En als je het vergeten bent, of gewoon wat anders wil weten: klamp vooral het personeel aan – de liefste staff die we in tijden tegen het leuke lijf liepen (ze regelen overigens ook in een wip en een scheet any shuttle service voor je, just saying).