Frankrijk11 juli 2020, door Maartje

Nieuw: Hotel Le Sud, een Zuid-Frans pareltje in Juan-les-Pins, Frankrijk

Frankrijk, 11 juli 2020, door Maartje

Nieuw: Hotel Le Sud, een Zuid-Frans pareltje in Juan-les-Pins, Frankrijk

Juan-les-Pins? Mais Oui! Dat is vlakbij Cannes, nog voor Antibes. Check dit lekker lijstje maar eens. Maar eigenlijk ook dichtbij Nice, waar we pas deze tips over delen, kijk maar eens. Gedaan? Welnu, dan weet je dat dit de plek is waar je deze zomer op vakantie wil. Wie verder leest, is voorgoed verpest. Sorry! In deze hoek opende namelijk ook nog eens Hotel Le Sud, een gloednieuw snoeihard Zuid-Frans pareltje in Juan-les-Pins, Frankrijk.

Hotel Le Sud, Juan-les-Pins, Frankrijk

Hotel Le Sud, Juan-les-Pins, Frankrijk

Een mediterrane cocon is het nieuwe hotel, ontworpen door interieurontwerper Stéphanie Lizée (mocht het je wat zeggen). Het hotel staat in een rustig Zuid-Frans vakantiestadje, perfect gelegen tussen Nice en Cannes; Juan-les-Pins.

Het look & feel is in dat typisch mediterrane sfeertje en alles voelt vooral als je eigen smaakvolle zuidelijke villa voor even. Maar het is echt een hotel, geen villa, en dat is eigenlijk wel zo lekker.

Er zijn 29 kamers die elk anders zijn, maar allemaal even licht en zomers. Ze staan vol met van die knappe kleurrijke gevlekte objecten die door ambachtslieden uit de regio gemaakt werken: Vallauris-keramiek, amforen, vintage lijsten, rieten lampen en meer. Op de begane grond vind je de bar met daaromheen rotanstoelen, gestreepte banken en groene planten – kortom: vakantie!

beeld via © Valerio Geraci

Kers op de taart? De kleine groene tuin waar je het ontbijt geserveerd wordt, en het strand dat op een steenworp afstand ligt. Al is het belangrijkste misschien nog wel de kleine prijs die je neer mag leggen voor een kamer, in deze toch behoorlijk prijzige regio: we zagen hoogseizoen-prijzen van nog geen 100 euro per kamer per nacht.