Frankrijk21 juli 2020, door Maartje

Graine et Ficelle, eco-boerderij bij Nice (Frankrijk)

Frankrijk, 21 juli 2020, door Maartje

Graine et Ficelle, eco-boerderij bij Nice (Frankrijk)

Of we er een hebben in de categorie eco-boerderij? In Zuid-Frankrijk? Nou en of. Een half uur het binnenland in achter Nice vind je namelijk Graine et Ficelle, een smaakvolle mini-boerderij ver weg van de drukte van de Côte d’Azur terwijl die toch binnen handbereik is. Er zijn eco-lodges voor zes personen met luxe badkamer, een houten vlonder en een buitendouche, en is een tentenkamp, je mag je eigen tent opzetten en er is een - hé, lekker, verzorgde bed & breakfast.

Graine Ficelle

Graine Ficelle

Eigen is het eerlijk gezegd precies die plek waar iedereen me ieder jaar weer om vraagt: iedere hoek fotogeniek, kindvriendelijk maar niet té (niet dat alles er om de kids draait zeg maar, en je continu opgeschrikt wordt door het gekrijs van andermans kroost – sorry maar hé, wij hebben ook vakantie!).

Er scharrelen kippen en konijnen, er is een enorme boomgaard en – uiteraard – een zwembad met ruim terras in de zon om nooit meer te verlaten. Het vakantieoord wordt gerund door styliste Isabelle die met haar vier kinderen uit Parijs trok om het geluk elders te vinden. Aha. Smaak smaak smaak. Dat geluk vond ze in de schaduw van Nice, zoveel mag duidelijk zijn.

Niet dat ze nu prompt de rol van moeder overste op zich heeft genomen hoor! Nee, het meeste mag je tijdens je verblijf allemaal lekker zelf uitzoeken. Dat is waar het kampeergedeelte van start gaat. Anders moet je naar een hotel. En dat is het niet. Wat ze wel doet is zorgen dat alles er waanzinnig uitziet en iedere morgen zorgt ze voor een mandje verse groente en fruit uit eigen tuin, brood van de lokale bakker en huisgemaakte jam. Dat dan weer wel

 

Meer in de cote d’azur? Pak deze er nog even bij: een handvol heerlijke tips in de buurt van Ramatuelle/ St Tropez: Barts Beste van de Cote d’Azur

Beelden via @kanzambre