Portugal, Lissabon8 maart 2016, door Maartje

Hotel Valverde, Lissabon

Portugal, Lissabon, 8 maart 2016, door Maartje

Hotel Valverde, Lissabon

Wàt een lekker plekje is Hotel Valverde in het immer fantastische Lissabon. Er is kleur, er is smaak, er is volop kunst; de Portugese aristocratie hangt er in de luchtin fijn samenspel met de rock-'n-roll van de plek. Aristocratie? Jazeker, en dat komt vooral door de locatie van Hotel Valverde: het hotel staat aan de statigste Avenida van de stad, namelijk het negentiende-eeuwse Liberdade, vlakbij centrum-centrum Lissabon.

 

Binnen is het hotel een filmset voor de rich & famous rock-‘n-roll-ers, een beetje zoals de leukste/ mooiste/ meest bejubelde hotels van Londen en New York, maar dan dus hier. Valverde toont genoeg roots om wel aan eerder genoemde wereldsteden te denken, maar ze ook snel genoeg weer te vergeten: genoeg Moorse invloeden (ha, daar zijn de gekleurde (vloer)tegeltjes weer) en volop kunst van lokale artiesten.

Het Sitio Restaurant van het hotel is brasserie-stijl en kijkt uit op de kleine, maar gezellige en volle (planten, planten, zitje, planten, planten, zitje, verwarmd zwembad, planten) binnentuin – een bonus die je niet vaak tegenkomt in de Lissabon. Het hotel werd overigens ingericht door dezelfde lui die verantwoordelijk zijn voor die andere favoriet in Lissabon, het Bairro Hotel, beide dikke vette-aanraders.. Hotel Valverde