Frankrijk28 september 2021, door Esmée Rebel

Franse charme @ Hôtel Ville d’Hiver

Frankrijk, 28 september 2021, door Esmée Rebel

Franse charme @ Hôtel Ville d’Hiver

In het zuidwesten van Frankrijk, op nog geen halfuurtje rijden van Bordeaux, ligt Arcachon. Daar ergens hoog op een heuvel staat een prachtig achttiende-eeuwse villa. Klinkt als het begin van een sprookje hè? Spoiler alert: dat ís het ook. Dit pareltje van een vakantievilla huisvest Hôtel Ville d’Hiver: een magnifique boutique hotel dat Franse charme en comfort ádemt. Willen we! On y va à Hôtel Ville d’Hiver, Arcachon.

 

Ben je al wat zuidelijker gestrand? Bezoek dit feelgood hotel in de Franse Côte d'Azur.

Hotel Ville d'Hiver

Hotel Ville d'Hiver

Oké, houd je vast voor een klein geschiedenislesje. We nemen je mee naar het Arcachon van 1860. Dit kustplaatsje was niets meer dan een paar vissershutjes, totdat rijke Fransen het ontdekten en prachtige villa’s op de heuvels bouwden. Aangezien deze rijken alleen in de wintermaanden hier verbleven, werd het een winterstad genoemd. Aha, letterlijk ville d’hiver!

Voor een villa waar rijken woonden, oogt het gebouw – waar Boutique hotel Hôtel Ville d’Hiver in zit – ietwat industrieel, niet echt classy en chic. En we moeten wat bekennen; er heeft inderdaad niemand gewoond. Het gebouw werd gebruikt als opslag- en transportplaats voor water (sorry, het was dus écht een sprookje). Originele kenmerken, zoals een waterrad, kun je terugzien in het interieur van het boutique hotel.

Over interieur gesproken. De inrichting van Hôtel Ville d’Hiver is lekker eclectisch met industriële, klassiek-chique én landelijke invloeden. Van stalen deuren en houten meubels tot gekleurde kussens en friswit beddengoed. De sfeervolle, ruime kamers zijn allemaal ingericht met één doel: je thuis laten voelen. Enne… Dat is zeker gelukt. Alle kamers zijn voorzien van comfortabele bedden, een heerlijk bad én eigen terras.

Oja, het personeel zorgt – met service en gastvrijheid – ook optimaal voor dat thuisgevoel.

Niet te vergeten: er is een geweldig (en dan bedoelen we écht ge-wel-dig) zwembad. Een soort ondergronds openluchtzwembad in een oude watertank. Heerlijk uit het zicht en in de luwte en helemaal met planten begroeid. Een paradijselijk plaatje. Als je hier al niet tot rust komt (geloven we bijna niet), kun je altijd nog optimaal ontspannen bij salon de beauté. Deze spa verzorgt allerlei soorten behandelingen, van massages tot facial treatments.

Na zo’n heerlijke dag van één en al verwennerij, kun je aanschuiven bij een tafeltje in het restaurant. Hier wordt gekookt volgens de klassieke Franse cuisine met verse en lokale ingrediënten. Gironde – de streek waar het hotel ligt – staat bekend om haar keuken formidable (met vis en oesters uit Bassin d’Arcachon) én de wijn. Dat kan alleen maar genieten betekenen, santé!

Hôtel Ville d’Hiver